7’den 77’ye seferber olduk

7’den 77’ye seferber olduk
Dünya üzerinde görülen en büyük deprem felaketinden biri ülkemizde yaşandı. Bu felaket tüm Türkiye’yi derinden yaralarken düğer bütün ilçeler gibi Çatalca'da da yardım seferberliği başlatıldı. Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çağrımızla birlikte tüm ilç

Çatalca’dan deprem bölgesine ulaştırılacak yardım eli için ilk toplantı Çatalca Kaymakamlığı’nda Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Başkan Mesut Üner ve ilçedeki mülki ile idari amirlerin katılımıyla geçekleşti. İlçede gerçekleşen deprem yardım koordinasyon toplantısı sonrası ilçe halkına yapılan çağrı gerçekleşir gerçekleşmez, Çatalca halkı deprem bölgesine gerek ayni yardım gerekse nakdi yardım etmek için yardım noktalarına adeta akın etti. Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçe halkına bir ve birlik olup yardım çağrısı yaptıktan sonra deprem bölgesine araç yardım konvoyu gönderdi. Üner tarafından deprem bölgesine depremin olduğu gün öğlen saatlerinde sevk edilen yardım araç konvoyunda; vinç, ekskavatör, yükleyici, kamyon, greyder ve kırıcı yer aldı. Bu araçların sevk idaresini sağlayacak 20 çalışma ekibi deprem bölgesine yolcu edildi. Yardım merkezlerinde toplanan gıda ve gıda dışı ayni yardımlar, yaklaşık yüz insani yardım tırına yüklenip deprem bölgesine yolcu gönderildi. Ayrıca depremin ilk haftasında bölgeye 250 ton su sevkiyatı sağlandı. Bu arada depremden etkilenen vatandaşların bir kısmı Çatalca’da misafir edildi.

Acılar bizi yıkamadı

Depremin ilk haftası sonrası yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Mesut Üner, “Ülkemizde dünya tarihinin en büyük ve en acı felaketini yaşıyoruz. Öyle asil bir milletiz ki tarih boyunca acılar bizi hiç yıkamadı. Aksine tarih boyunca acılar bizleri hep birleştirdi ve güçlendirdi. Bu gerçeğe böylesine acı bir tabloda bir kez daha şahit olduk. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çatalca’da çağrımızla birlikte tüm ilçe halkımız 7’den 77’ye deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımcı olmak için seferber oldu. Çatalca halkımız bir kez daha ne kadar engin gönüllü olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Deprem bölgemize her türlü tek ekip, ekipman, gıda ve gıda dışı malzemelerimizi yüze yakın insanı yardım tırlarımızla deprem bölgemize sevk ettik. Yetmedi deprem bölgemizde çadır kent kurulumu gerçekleştirmeye başladık. İstanbul’un en az nüfuslu ilçesi olmamıza rağmen, deprem bölgesine en çok yardım eden ilçelerden biri olduk. Bu birlik ve beraberlikle azda olsa acımızı hafifledi. Deprem bölgemize yardımlarımız asla bitmeyecek ve bölgede yaralar sarılana kadar devam edecek. Bu vesileyle depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza ise bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.