Adana'da duruşma sonrası kavga

Adana'da duruşma sonrası kavga
ADANA’da, faizle borç para verip senet imzalattırdıkları kişilerin arsa, dükkan ve araçlarına el koydukları iddiasıyla yargılanan sanıkların yakınları ile şikayetçi olanlar arasında Adliye önünde kavga çıktı. Kavga esnasında yere düşen bir kişiye, başka b

 Karataş İlçesi’ne bağlı Tuzla Beldesi’nde çiftçilere yüzde 25’e varan oranda faizle borç para verdiği, tahsil ederken de darp ve işkence yöntemine başvurdukları, karşılığında teminat olarak çiftçilerin gösterdiği arsa, ev, dükkan ve araçlarını kendi üzerlerine devraldıkları iddiasıyla Adana Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışması sonucu gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 5’i tutuklu 12 sanığın yargılanmasına Adana 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Sanık Ahmet Turaktekin’in (35) elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütü mensuplarının yargılandığı davaya müşteki olarak katılan Tuzla Belediye Başkanı Cumali Portakal, sanıklardan şikayetçi oldu.

Bu duruşmada 2 tutuklu sanığın tahliye olduğu duruşmada Belediye Başkanı Portakal’ın şikayetçi olması üzerine, sanık yakınları ile Portakal ve yanında bulunan kişiler arasında başlayan tartışma, Adliye önünde kavgaya dönüştü.

Kavgada sanık Turaktekin’in akrabası olduğu öğrenilen Hasan Turaktekin, kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından sandalye ve sopalarla döüldü. Kavga, Adliye Polis Karakolu ve çevrede devriye gezen polisler tarafından biber gazı sıkılarak bastırıldı. Başından yaralanan Hasan Turaktekin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili 2 kişinin de gözaltını alındığı öğrenilirken yeniden kavga çıkma ihtimaline karşı çevik kuvvet ekibi çağrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.