Aileler: Biz daha çabuk kurtarırız

Aileler: Biz daha çabuk kurtarırız
Kahramanmaraş'ta, üç gün önce Afşin Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan alanda meydana gelen göçükte kaybolan 9 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kayıp yakınları çalışmanın yavaş ilerlediğini söyleyerek tepki gösterdi. Aileler 'Biz kazma kürekle yakınlarımızı buluruz. Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz' diyerek göçüğün meydana geldiği sahaya inmek istediler.

BÖLGE HALA RİSK ALTINDA
Güvenlik güçleri bölgenin hala risk altında olduğunu belirterek alana kimseyi almadı. Daha sonra işletme izniyle aileler göçük alanına yakın bir yere götürülerek arama kurtarma çalışmalarını uzaktan da olsa izleme imkanı buldular Kurtarma çalışmaları 2 helikopter ve Ankara MTA'dan gelen 7 kişilik, 5 ilden de 100 kişilik ekiple yapılıyor. 

Bakan Çelik Maraş'ta
Devlet Bakanı Faruk Çelik Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü törenlerine katıldıktan sonra göçük alanına gedi. Çelik tüm imkanların seferber edildiğini, ihmalle ilgili soruşturmanın yürüdüğünü söyledi.

Kaymakam aracına yumruk attılar
Bölgeye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan'ın aracının önünü kesen kayıp yakınları, aracı yumrukladılar. Jandarma yakınlara müdahale etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci  bölgede yaklaşık 45-50 milyon metreküp toprağın yığılmış durumda olduğunu söyledi. söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.