Avcılar'da uyuşturucu operasyonu

Avcılar'da uyuşturucu operasyonu
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Avcılar'da esrar sattığını öğrendiği bir grubu takibe aldı. Ekipler, teknik takip yaptığı kişilerin kendi aralarında esrara "çocuk" dediğini tespit etti. 16 Aralık 2010 günü şüphelilerden A.D'nin telefon

'Çocuklar üşüdü, elektrikli battaniye getir'

Narkotik Polisi, uyuşturucu sattığı şüphesiyle takip ettikleri kişinin elemanını telefonla arayarak...

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Avcılar'da esrar sattığını öğrendiği bir grubu takibe aldı. Ekipler, teknik takip yaptığı kişilerin kendi aralarında esrara "çocuk" dediğini tespit etti. 16 Aralık 2010 günü şüphelilerden A.D'nin telefonda suç ortağı N.M'ye "Elektrikli battaniye getir çocuklar üşüdü" demesi üzerine polis harekete geçti. Avcılar'da yapılan operasyonda uyuşturucu satıcısı A.D., N.M., ve esrar satmak istedikleri A.G., ile Y.D., gözaltına alındı. Yapılan üst aramalarında ve evlerdeki aramalarda ise toplam 22 kilo 700 gram esrar ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan A.D ve N.M'nin Anadolu'dan getirdikleri esrarı Avcılar'da piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. A.D'nin telefon görüşmesinde "Elektrikli battaniye getir çocuklar üşüdü" şifreli sözleriyle müşteriye götürürken esrarın yağmurda ıslandığını kurutmak için yardım amacıyla söylediği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan A.D., ile N.M., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİĞER OPERASYONLAR

Öte yandan ihbar üzerine Van'dan gelen bir yolcu otobüsü 14 Aralık 2010 günü İstanbul'a girdiği sırada Çamlıca gişelerinde durduruldu. Otobüste bulunan S.Ş., isimli kadın yolcunun çantasında yapılan aramada 7 kilo 329 gram esrar bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan S.Ş'nin verdiği bilgiler doğrultusunda Van'da ve İstanbul'da operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda B.K., H.K., F.K.,F.Ş., ve A.G., de yakalandı. Bu kişilerin üzerinde bulunan 6 cep telefonuna da el konuldu.

Emniyette işlemleri tamamlanan 6 kişi çıkarıldıkları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son olarak yine 14 Aralık 2010 günü Bayrampaşa'daki Esenler Otogarı'nda Diyarbakır'dan gelen Ö.Y., isimli yolcu şüphe üzerine durduruldu. Bu kişinin valizinde yapılan aramada 4 kilo 700 gram esrar bulundu. Gözaltına alınan Ö.Y'nin esrarı burada tanımadığı ancak kendisini otogarda bulacak bir kişiye getirdiği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.