Bu kadınları kim koruyacak ?

Bu kadınları kim koruyacak ?
Dün bir öğretmen, bugün de 4 çocuk annesi bir kadın eşi arafından öldürüldü.Araştırmalara göre son 7 ayda 245 kadın öldürüldü, 478’i tecavüze, 722’si ise tacize uğradı. Fakat bu ürküten bilonçoya karşın, ülkede kadınları korumak için daha etkin önlemler a


Adana’da öğretmen Özlem Yılmaz, ayrılma aşamasında olduğu kamyon şoförü eşi tarafından boğazı bıçakla kesilerek ağır yaralandı.

Olay, saat 07.45 sıralarında Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Özlem Yılmaz’ın görev yaptığı Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. Sabah okula gelen Özlem Yılmaz’ın yolu boşanma davası açtığı 3 yıllık eşi Vedat Yılmaz tarafından kesildi. Yılmaz çifti, okul önünde bir süre tartıştı. Tartışmanın ardından sinirlenen Vedat Yılmaz, iddiaya göre üzerindeki bıçağı çıkarıp bazı öğrencilerin de gözleri önünde eşinin boğazını kesti. Ağır yaralanan Özlem Yılmaz, Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne götürüldü. Polisin, olayda kullanılan bıçakla ele geçirdiği şüpheli Vedat Yılmaz gözaltına alındı.

Özlem Yılmaz’a yönelik saldırı dün okul önünde bir araya gelen meslektaşları tarafından protesto edildi. Eğitim-Sen üyesi meslektaşları yaptıkları basın açıklamasında, “Kadına yönelik şiddete sessiz kalmayacağız” dedi.

7 ayda 245 kadın öldürüldü


Araştırmalara göre son 7 ayda 245 kadın öldürüldü, 478’i tecavüze, 722’si ise tacize uğradı. Fakat bu ürküten bilonçoya karşın, ülkede kadınları korumak için daha etkin önlemler alınmıyor.

 Eşini işe giderken öldürdü

Alınan bilgiye göre, eşi Mustafa O'dan uzun süredir ayrı yaşadığı ve boşanma davası sürdüğü öğrenilen Arzu O. (43), çocuklarını okula gönderdikten sonra işe gitmek üzere Kısıklı Alemdağ Yanyolu'nda cadde üzerinde yürümeye başladı.

Bu sırada, Mustafa O. ayrı yaşadığı 4 çocuğunun annesine arkadan yanaşarak, tabancayla ateş etmeye başladı. Silahlı saldırı sonrası yaralanan Arzu O, kaldırıldığı Çamlıca Özel Erdem Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Mustafa O. ise olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınarak, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.

Cinayeti haber alarak hastaneye gelen Arzu O'nun ağabeyi Ümit T, eniştesi ile kardeşi arasındaki boşanma davasının yaklaşık 3 yıldır sürdüğünü, Mustafa O'nun kardeşine şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini söyledi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.