BÜYÜK HAYALİM GERÇEK OLUYOR

BÜYÜK HAYALİM GERÇEK OLUYOR
Çatalca’ya ardı ardına hayata geçirdiği mega projelerle büyük bir gelişim ve değişim yaşatan Başkan Mesut Üner Atatürk Evi projesi ile bir kez daha gönülleri fethederek ilçenin hayalini gerçeğe dönüştürdü. Üner, “Bu gün mutlulukların en güzelini hep birli

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçeye kısa sürede yaptığı birbirinden büyük projelerden sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de çok anlamlı bir proje hazırladı. “Yıllardır en büyük hayalim ilçemizde Ata’mızın evinin olmasıydı” diyen Mesut Üner, bu hayalini 29 Ekim’de Atatürk Evi’nin temelini atarak gerçekleştirirken, aynı zamanda binlerce Çatalcalının özlemini de yerine getirdi. “En büyük hayalimdi” diyerek hem Çatalca’nın hem de kendisinin en büyük hayalini gerçekleştiren Başkan Mesut Üner, Atatürk Evi’nin temelini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda atarak ilçeye bayram hediyesini tarihi günde verdi. Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümünün yaşandığı anlamlı günde düzenlenen Atatürk Evi Temel Atma Töreni ilçe içinden ve ilçe dışından çok sayıda konuğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Hayalim gerçek oluyor

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner temel atma töreninde yaptığı konuşma ile Atatürk Evi’nin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Üner konuşmasında, “Bu gün mutlulukların en güzelini hep birlikte yaşıyoruz. Çok heyecanlıyım çünkü bir hayalim gerçek oluyor. Belediye Başkanı olmadan önce yıllardır benim hayalim ilçemizde ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evinin olmasıydı. Yüreğimiz Atatürk sevdasıyla doluyken neden Çatalca’mızda yok diyordum. Bugün benim ve siz değerli Çatalca’mızın en büyük hayalini gerçekleştirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ben mübadil çocuğuyum

“Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Bizlere düşen görev Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmaktır” diyen Mesut Üner, “Çatalca’mızda 3 buçuk yıla sığmayacak hizmetleri yaptık. Az zamanda büyük işler yaptık, Çatalca sevdamızla. Bizler ülkemizde bağımsız ve özgür yaşıyorsak bu eserleri yapabiliyorsak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımızı savunan atalarımız sayesindedir, kurulan Cumhuriyet sayesindedir. Ben bir mübadil çocuğuyum. Atalarımız çektikleri zorlukları, yaşadıkları acıları bize çok anlatmazlardı, ama ne kadar çok çalıştıklarını, bu topraklar için ne kadar alın teri döktüklerini bizler gördük, öğrendik. Dedelerimiz toprağın topacını yastık toprağı da yatak olarak kullandılar. Bizler de şimdi durmadan çalışıyoruz. Çünkü Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözü bizlerin yol haritası” ifadelerini kullandı.

ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZÜN ZEKATINI VEREMEZSİNİZ!

Kendisinin Atatürk sevgisini kimsenin sorgulayamayacağını dile getiren Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bizlerin Atatürk sevgimizi siyaset için sorgulayanlara tek bir sözümüz var; Siz bizim Atatürkçülüğümüzün zekatını veremezsiniz. Atatürk Evi’mizi Atatürk’ün Selanik’teki evi ile birebir aynı ölçülerde ve aynı mimari çizgide inşa edileceğiz. 3 kat ve toplam 300 metre kare iç kullanım alanından oluşan yapı içerisinde Atatürk köşesi, sergi odası, askerlik dönemi sergi bölümü, cumhuriyet dönemi sergi odası, kişisel eşyaların bulunduğu vitrinler bulunacak ve halkımızın ziyaretine açık olacak. Atatürk Evi’mizin inşallah seneye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında da açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ilçe bu ilçe insanı her şeye layık, sonuna kadarda bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz” bilgisini verdi.

ÜLKEMİZİ HİÇ KİMSEYE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Biz millete efendi olmaya gelmedik biz millete hizmetkâr olmaya geldik” sözünü hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Biz vatanımızı seviyoruz, sonuna kadar da ülkemizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Biz Atatürk çocukları, cumhuriyet gençleri olarak Atatürk ilkelerine ve cumhuriyetin ışığında bir nesil yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Yaptığımız eserlerimiz verdiğimiz sözleri geçti. Halende yeni projeler yapmaya devam ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da Çatalca’mıza yakışan bir şekilde günlerdir düzenlediğimiz etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gençlerimiz ile birlikte geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara’ya gittik, Anıtkabir’i ziyaret ettik. Cumhuriyet Resepsiyonumuzda bayram coşkumuzu yaşadık, bugün Ata’mızın evinin temelini atıyoruz” açıklamasını yaptı.

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Temel atma töreni, dualar eşliğinde kurban kesimi sonrasında Mesut Üner ve protokol mensuplarının hep birlikte ilk harç butonuna basması ile son buldu. Belediye Başkanı Üner bu çok özel ve anlamlı eserin en kısa sürede tamamlanacağını belirterek Atatürk Evi Projesi'nin yapım aşamalarını yakından takip edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.