Büyük operasyon!

Büyük operasyon!
Türk, Yunan, İtalyan ve Alman polisin ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

TÜRK, Yunan, İtalyan ve Alman polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda uluslararası insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen 21 kişilik şebeke çökertildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bir şebekenin İran, Irak, Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu göçmenleri yasal olmayan yollardan Avrupa'ya gönderdiği bilgisine ulaştı. Şebekenin Yunanistan, İtalya ve Almanya'da bağlantıları olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul polisi, Yunanistan, İtalya ve Almanya polisiyle irtibata geçti. 6 ay boyunca 4 ülke polisinin ortaklaşa süren fiziki ve teknik takibinin ardından şebeke üyelerinin kimlikleri, adresleri ve çalışma sistemleri çözüldü. Bunun üzerine 11 Şubat'ta Almanya'da, Türkiye'de ise İstanbul, Kocaeli, Hatay ve Bolu'da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında elebaşılığını Muhammet R'nin yaptığı 21 kişilik şebeke çökertildi. Operasyonda yurtdışına gönderilmeyi bekleyen 14 kişi yakalandı.


Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca, 21 bin TL, 4 T.C. pasaportu, 8 adet yabancı pasaport, 1 ehliyet, 1 ikamet teskeresi, 12 plaka, 12 plaka, 4 ruhsat, 1 kaşe, 4 adet yabancı kimlik kartı, 3 bilgisayar ve çok sayıda cep telefonu, ajanda ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şebekenin çalışma sistemi de ortaya çıktı. Yapılan sorgulama sonucunda edinilen bilgiye göre, şebeke kendi içinde 3 gruba ayrılıyordu. İlk grup yolcuların bindirileceği gemileri organize ediyordu. Taşıma aracı olarak göçmenlerin sayısına göre gemi, yat ve tekne gibi deniz ulaşım araçları kullanılıyordu. İkinci grup Avrupa'ya gönderilecek kişileri ayarlıyordu. Bunlardan kişi başına 4 bin Euro alınıyordu. Son grup ise Avrupa ülkelerinde bulunan temsilciliklerdi. Şebeke bu temsilcilikler aracılığıya işlerini yürütüyordu.

Öte yandan polisin şebekeyi çökertmek için 6 aylık süre içinde farklı tarihlerde düzenlediği 8 ayrı operasyonda 400 göçmeni yakaladığı öğrenildi. Yetkililer, şebekenin bu kişilerden yaklaşık 2.5 milyon Euro kazanç elde ettiğini belirtti.

21 şüpheliden 2'si ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Geri kalan 19 kişi ise suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt faaliyeti içerisinde göçmen kaçakçılığı yapmak suçlarından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.