Çatalca'da 2 milyon metrekare alan Rezerv Yapı Alanı ilan edildi

Çatalca'da 2 milyon metrekare alan Rezerv Yapı Alanı ilan edildi
Çatalca'nın Ferhatpaşa ve Muratbey mahallelerinin sınırları içerinde yer alan yaklaşık 2 milyon metrekare alanın Çevre Bakanlığı tarafından Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendiği öğrenildi. Bu karardan haberdar olan bazı uyanıkların mahalleliden metre

1812 HEKTAR ALAN REZERV YAPI ALANI OLDU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çatalca'nın Ferhatpaşa ve Muratbey mahallelerinin sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 1812 hektar alanı Rezerv Yapı alanı olarak ilan etti. 3 Eylül 2022 tarihinde Rezerv Yapı Alanı'na olur veren Bakanlık, bu kararı, bahse konu olan alandaki bütün uygulamaların 6036 sayılı kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde yürütülmesini istedi. Bakanlığın kararı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Çatalca Belediye Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına tebliğ edildi.


TAPU MÜDÜRLÜĞÜNE MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ

Bakanlığın kararına ulaşan bazı şahıs ve kurumların ise bu iki mahallede arazi topladığı ileri sürüldü. Mahalle sakinlerinden metrekaresine 150-200 dolar vererek arazi satın alanların, kısa süre içerisinde aynı yerlerin metrekaresini bin dolardan satışa çıkardığı öğrenildi. İddiaya göre Çatalca Tapu Müdürlüğünde işlemlerin yavaşlatıldığı yönünde şikayet oldu. Gelen şikayetler üzerine Bakanlık, Tapu Müdürlüğü'ne müfettiş göndererek incelemede bulundu. İnceleme sonucunda 2 tapu çalışanı sürgün edilerek Büyükçekmece Belediyesi'nde geçici işçi olarak görevlendirildi.
 

ÖZEL HABER: MEHMET MERT

Mehmet Mert'in köşe yazısı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.