'Çok üşüdüm'

'Çok üşüdüm'
40 metre yükseklikte 3 saat mahsur kaldı
Şişli'de, 7 katlı bir binaya reklam afişi asmak için vince çıkan işçi, rüzgarın afişi vince dolaması yüzünden 40 metre yukarıda 3 saat mahsur kaldı.

Olay Şişli, Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı bir iş hanının duvarına ilan asma çalışması sırasında meydana geldi. Dev reklam afişini binaya asmak için vinçle binanın tepesine kaldırılan Mesut Gölge, bir anda yön değiştiren rüzgarın etkisiyle vince dolaşan afiş yüzünden 40 metrelik vincin üstünde mahsur kaldı. Saat 01.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası, Gölge'yi mahsur kaldığı yerden kurtarmak için iş arkadaşları saatlerce uğraştı.

SON ÇARE İTFAİYEYE BAŞVURDULAR
Mesut Gölge'yi mahsur kaldığı yerden kurtarmak bir türlü mümkün olmayınca, olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. Mahsur kalan işçiyi kurtarmak için gelen itfaiyenin 23 metrelik merdiven aracı kısa gelince bu kez 52 metrelik merdiven aracı çağırıldı. Büyük merdiven aracıyla da Gölge'ye ulaşmak kolay olmadı. İlk deneme, etraftaki elektrik telleri ve reklam panoları yüzünden başarısız olunca itfaiye aracının yerinin değiştirilmesine karar verildi. Aracının konumu değiştirildikten sonra kurtarma için İkinci kez merdiven kaldıran itfaiyenin çalışmaları yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

"YUKARISI BUZ TUTUYOR"
Uzun süren kurtarma çalışmalarının ardından, saat 04.00 sıralarında itfaiye tarafından sağ salim aşağıya indirilen Gölge, itfaiye aracından gülümseyerek kendisini aşağıda bekleyen arkadaşlarına el salladı. Gölge, yukarıda 3 saat kaldığını ve yukarısının soğuk olduğunu ve çok üşüdüğünü belirtirken, 7 yıllık meslek hayatında daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığını da sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.