GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI ÇATALCA’DA YETİŞECEK

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI ÇATALCA’DA YETİŞECEK
Robotik kodlama, 3D modelleme, stop motion, tasarım, çizim gibi teknoloji atölyelerinin yer aldığı Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Merkezi düzenlenen tören ile açıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mesut Üner, “İlçemize Çatalca Yenilikçi Uygulam

İlçenin çocuklarına ve gençlerine yönelik Çatalca İzzettin Mahallesi'nde açılışı gerçekleştirilen, Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Merkezi projesi ile Belediye Başkanı Mesut Üner bilime, teknolojiye ve çocuklara verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu. Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Merkezi 10 – 17 yaş grubu ve 5. sınıf ile 12. sınıfta eğitim gören öğrencilere hitap ediyor. Bu teknoloji üssü, 5 bin metrekare okul içinde 6 atölye ve 2 çok amaçlı salonla Türkiye’de bir ilk oldu. Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Merkezi 100 bilgisayar, 20 programlanabilir robot, 20 tek kat bilgisayar, 20 adet elektronik komut kartı, 20 adet robotik kodlama proje seti, 15 grafik tablet ve üç profesyonel geliştirilmiş 3d yazıcı ile kaliteli eğitim anlamında adeta göz kamaştırdı.

Uyum içinde çalıştık

Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bugün Türkiye’mizin ikinci yüz yılında, her alanda büyüyen, gelişen ve bölgemizde lider ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Çatalca’mıza yeni bir proje daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ne güzel ifade etmiş Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.” İşte bizler de Atamızın bu güzel sözünden hareketle, Çatalca’mızın ilim ve fen alanında da lider ilçe olması için kollarımızı sıvadık. Hedeflerimiz doğrultusunda Kaymakamlığımız, Çatalca Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İstanbul Kalkınma Ajansımız ile muhteşem bir uyum içinde çalıştık ve ortaya muhteşem bir eser çıktı” dedi.

Gururunu yaşıyoruz

Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdik ve ilçemize Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Merkezimizi kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Üner, “İlçemize kazandırdığımız Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Bilişim Merkezimiz 10 – 17 yaş grubu ve 5. sınıf ile 12. sınıfta eğitim gören öğrencilerimize hitap etmektedir. Merkezimiz, 5 bin metrekare okulumuzda 6 atölye ve 2 çok amaçlı salonumuzla Türkiye’de bir ilk oldu. Böylesine kıymetli Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Bilişim Merkezimizde, 100 bilgisayar, 20 programlanabilir robot, 20 tek kat bilgisayar, 20 adet elektronik komut kartı, 20 adet robotik kodlama proje seti, 15 grafik tablet ve üç profesyonel geliştirilmiş 3d yazıcı ile yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin alacağı kaliteli bir eğitim için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık. Göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmalarımızın ve projelerimizin merkezine yarınlarımızın teminatı çocuklarımızla gençlerimizi konumlandırdığımızı her fırsatta ifade ettim. Ve çok şükür öylede oldu” ifadelerini kullandı.

Katkısı olacak

Mesut Üner konuşmasının devamında, “Çatalca’mıza kazandırdığımız böylesine değerli teknoloji hamlesi projemizle her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye hedeflerimize zerre kadar ilçemizden katkıda bulunduysak ne mutlu bize. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize sonsuza dek inanıyoruz ve güveniyoruz. Çatalca’mızdaki bugünün çocukları ve gençleri, her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye yolunda önemli katkılarda bulunacak. Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Bilişim Merkezimiz tüm ilçe halkımıza hayırlı olsun’’ dedi.

650'Sİ LİSANSLI 4 BİN 500 SPORCU

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde 8. ve 12. sınıf öğrencilerne adeta kolej ortamı sınıflarda konusunun uzmanı öğretmenler tarafından ücretsiz dershanecilik hizmeti veriildiğini dile getiren Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde aynı zamanda çocuklarımız ile gençlerimizin kültür sanat faaliyetlerine yine konusun uzmanı eğitmenlerimizle yön veriyoruz. Yine an itibariyle göreve gelir gelmez kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Çatalca Belediyespor kulübümüzde 650’si lisanslı olmak üzere 16 farklı branşta konusunun uzmanı antrenörlerimizle 76 bin 131 nüfuslu ilçemizde 4 bin 500 sporcumuz spor faaliyetlerini sürdürüyor. Sporcu ilçemiz gençliğine aynı zamanda içinde kapalı spor salonu, futbol sahası ve kapalı havuz gibi bütün detaylarıyla hizmete sunduğumuz spor adası kazandırdık. Spor adamız yarı olimpik kapalı havuzunda yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin dört mevsim hayallerine yaz kış demeden kulaç attığına şahit olmak muhteşem bir duygu” açıklamasını yaptı.

FEDAKARLIKTAN KAÇINMADIK

Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Bilişim Merkezimizde, 100 bilgisayar, 20 programlanabilir robot, 20 tek kat bilgisayar, 20 adet elektronik komut kartı, 20 adet robotik kodlama proje seti, 15 grafik tablet ve üç profesyonel geliştirilmiş 3d yazıcı ile çocuklarımızın ve gençlerimizin alacağı kaliteli bir eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.