İtfaiyenin boyu yetmedi

İtfaiyenin boyu yetmedi
ÜSKÜDAR’da inşaat halindeki 36 katlı binanın çatısında izolasyon yapıldığı sırada yangın çıktı. İtfaiyenin merdiven araçları yetersiz kalınca, hortumlar ucuca eklenerek yangına içerden müdahale edildi. Alevlere ilk müdahale 2 saat sonra yapılabildi.

Üsküdar'da yapımına devam edilen konut projesinde saat 20.30 sıralarında yangın çıktı. 36 katlı binanın çatı izolasyonu yapıldığı sırada çıkan yangın işçilere zor anlar yaşattı. Yangın tüpleriyle alevleri söndürmeye çalışan işçiler başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istedi.

Çevre ilçelerden alevleri gören vatandaşların da yoğun şekilde ihbarda bulunması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevkedildi. Ancak itfaiye ekipleri en uzun merdivenlerinin 52 metre olması nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandı. Hortumları ucuca ekleyerek 36 katlı binanın merdivenlerini çıkan itfaiye ekipleri, yangına 2 saat sonra içeriden müdahale edebildi. Alevleri kontrol altına alan ekipler, yaklaşık 1 saat içende yangını söndürdü.

BİR BENZER YANGINDA KAYSERİ'DE

KAYSERİ’nin Talas İlçesi’nde 13 katlı bir binanın çatı katında çıkan ve çevrede paniğe neden olan yangın 1.5 saatte söndürülebildi.

Aydın Kent Sitesi 13 katlı A Blok’ta saat 12.50 sıralarında izolasyon çalışması yapılan çatısında yangın çıktı. Yangın kısa sürede genişleyince önce bu apartman ardından da çevredeki binalar tahliye edildi. Talas Belediye başkanı Rifat Yıldırım, Aydın Kent Yönetim Kurulu ve Kayseri Müteahhitler Derneği (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın’da olay yerine gelerek, yangın söndürme ve tahliye çalışmalarını izledi.

İtfaiye ekibindeki iki aracın merdivenleri 5.kata kadar müdehale edince, bu kez devreye Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki uzun merdivenli 2 söndürme aracı olay yerine getirildi. Ancak, uzun merdivenli araçlardan birinde kısa süreli arıza meydana gelince vatandaşlar tepki gösterdi. İtfaiye yetkilileri ise ‘’ Yangına içerden asıl müdahala edildi. Dışarda duman vardı. Merdivenli aracımızdaki tutukluk 2 dakika gibi kısa sürede giderildi” dediler.

Yangın itfaiyenin 1.5 saatlik çalışmasıyla söndürülürken, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yangına çatıda yapılan onarımın yol açtığını belirtti. Polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.