Jandarmadan operasyon

Jandarmadan operasyon
İstanbul'un da aralarında bulunduğu 8 ilde piyasaya karşılıksız ve sahte çekler sürerek yaklaşık 1 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla yakalanan 6 kişi tutuklandı.
 İstanbul genelinde maddi durumu zayıf kişiler veya örgüt elemanları tarafından anlaşmalı olarak kurulan şirketler adına resmi yollardan bankalarda çek hesabı açılarak, bu hesaba ait çekleri para karşılığı piyasaya satmak suretiyle haksız kazanç sağlayan K.K. elebaşılığındaki suç örgütüne yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, suç örgütü elebaşı K.K'nın, örgüt üyeleriyle birlikte kurdukları şirketler adına çıkarttıkları orijinal çekler ile yaptırdıkları sahte ve ikiz çekleri, İstanbul başta olmak üzere Bursa, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da irtibat kurdukları kişilere 2 bin 500 TL civarında fiyata satmak suretiyle yüksek miktarda haksız kazanç temin ettikleri, çek isteyen şahıslara talep ettikleri ücreti kendi kredi kartlarına havale yapılmasının ardından elden veya kargo ile gönderdikleri belirlendi.

Yine bu kişilerin, 12 farklı bankadan temin ettikleri çek hesaplarında usulsüzlük yaptıkları ve toplam 120 şirket ile çok sayıda şahıs firmasını mağdur ettikleri anlaşıldı.

Suç örgütünün faaliyetine son vermek, üyelerini yakalamak ve suç delillerine el koymak amacıyla adli makamlardan alınan arama ve el koyma kararına istinaden 11 Şubatta 6 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, H.A, R.V, V.K, G.A, T.K. ve A.K. yakalandı.
Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bir ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 35 fişek, tek kırma ruhsatsız av tüfeği, 4 sahte senet, çeşitli bankalara ait 10 sahte çek, 12 çek fotokopisi, banka hesap cüzdanı, sahte nüfus cüzdanı, 2 sahte ehliyet, kredi kartı okuma-kopyalama cihazı, harddisk, 7 sim kart bloku, bol miktarda not kağıdı, vekaletname, 2 telefon rehberi ile hesap defteri, 12 cep telefonu, 10 sim kart, çok sayıda çeşitli şirket ve kişilere ait çek fotokopisi, çok sayıda çeşitli şirket ve kişiler adına kayıtlı muhtelif evrak, çok sayıda değişik şirket ve kişiler adına kayıtlı banka havale makbuzları ve çok sayıda değişik kişilere ait nüfus cüzdan fotokopisi ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kişi, tutuklandı. Jandarmanın araştırmaları sonucu, suç örgütü üyelerinden R.Ç.D'nin 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ve tutuklanarak Maltepe Cezaevine konulduğu, suç örgütü elebaşı K.K. ile üyelerden N.D. ve İ.İ'nin Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 28 Aralık 2010 tarihinde yakalandığı ve halen aynı suçtan Kocaeli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu, üyelerden R.Y. ve A.Ö'nün de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 11 Ocak 2011 tarihinde yakalandığı ve çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Metris Cezaevine konulduğu belirlendi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.