Patlayan termosifon evi harabeye çevirdi

Patlayan termosifon evi harabeye çevirdi
Faciadan dönüldü
Bursa’da elektrikli termosifonunun patlaması sonucu ev harabeye dönerken, o sırada kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi.

Çalıştıkları için çocuklarını bakıcıya bırakan ve haberi duyunca geldikleri evlerini tanımayan aile, "termosifonun bir evi bu hale getirdiğini görmesek inanmazdık. Allahtan evde değildik" dedi.

Merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi Zafer Caddesi üzerindeki iki katlı binanın alt katında kiracı olarak oturan Sevil (31) ve Serhat Karslı (34) çifti dün ikinci el aldıkları elektrikli termosifonu sabah banyolarına bağlattı. Ardından işe gitmek için çıkan çift 4 yaşındaki kızları Nehir’i başka bir mahallede oturan bakıcıya bıraktı. Ancak çiftin evindeki termosifon dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle bomba gibi patladı. Patlama sırasında üst katta oturan ev sahibi Ev Sahibi Raziye Teker (80) deprem olduğunu sanarak kendini dışarı attı. Haber verilmesi sonucu kısa sürede olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, binanın çökme ihtimaline karşı çevrede önlem aldı. Deprem olduğunu sanan ev sahibi Raziye Teker ise, binanın oturamayacak duruma geldiğini görünce gözyaşlarını tutamadı.

'BU EV BİZİM EV Mİ?'

Haber verilmesi sonucu kısa sürede evlerine gelen Karslı çifti gözlerine inanamadı. "Bu bizim evimiz mi?" diye soran çift, uzun süre gözlerine inanamadı. Tüm uyarılara rağmen evlerine giren Sevil ve Serhat Karslı, odada buldukları kızları Nehir'in fotoğrafını alarak harabeye dönen evlerinden çıktı.

Fırında çalıştığını söyleyen Serhat Karslı, "Patlamaya satın aldığımız termosifon neden olmuş. Yeni de almıştık. Allahtan evde değildik. Yoksa ailece ölecektik. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.