Şehrin göbeğinde vahşet

Şehrin göbeğinde vahşet
Şişli'de tecavüz dehşeti, Ümraniye'de cinayet... İş merkezinin güvenlik görevlisi yöneticiye saldırdı. Zanlı talihsiz kadının ellerini bağladı, üstünü başını parçaladı. Şehrin başka semtinde genç kadın şikayetçi olduğu adam tarafından öldürüldü

1- 'Korna'yla kurtuldu
Şişli'deki bir iş merkezinde yönetici D.İ. (25) güvenlik görevlisinin saldırısına uğradı. 2 hafta önce gerçekleşen korkunç olayın ardından perişan halde karakola başvuran D.İ., gece geç saate kadar çalıştığını ve çıkarken kapıyı açması için güvenlik görevlisinden yardım istediğini anlattı.
ATKIYLA ELLERİNİ BAĞLAMIŞ
Genç kadın 'Bana 'sus' dedi. Sürükleyerek götürmeye çalışıyordu. Korkuluğa ellerimi atkıyla bağladı. Sonra beni dudaklarımdan ve boynumdan öpmeye başladı. Soymaya çalıştı. İki kat çorap giydiğim için zorlanıyordu. 'Seni hep takip ettim' diyordu' dedi. D.İ., gözyaşları içinde verdiği ifadesinde tecavüze uğramak üzereyken otoparka gelen ve otopark kapısının açılması için sürekli korna çalan otomobil sürücüsü sayesinde kurtulduğunu anlattı. Zanlının korna sesinin duyması üzerine telaşa kapıldığını belirten D.İ, 'Ağzımı bağladı. Arkama geçti. Nefes alamıyordum. Astım hastasıyım. Bir ara ellerimden birini kurtararak ağzımı açtım. Yine araç kornası çalıyordu. Saldırgan bir anda panikleyip yukarıya çıktı' dedi.          

SÜRÜCÜ: EMNİYET ŞURADA
Saldırganın korna sesini duyarak yukarı çıktığını, çıkarken de 'Beni bekle' dediğini söyleyen D.İ, 'Otoparkın kapı kısmına gittim. Araç sahibi ile bana saldıran güvenlik görevlisi soğukkanlı bir şekilde konuşuyordu. Güvenlik görevlisini göstererek bana tecavüz etmeye çalıştığını söyledim. Bana biraz aşağıda Emniyetin olduğunu söyledi. Ben de koşarak geldim' dedi.

SALDIRI KAMERA GÖRÜNTÜSÜNDE
Şüpheli M.E.'nin tecavüz girişimi binanın kameralarına takıldı. İş merkezi kameraları, M.E.'nin D.İ.'yi saç ve kollarından sürükleyerek tecavüz girişiminde bulunduğunu kaydetti. Güvenlik görevlisinin tecavüz anını kamera kayıtlarına geçmemesi için D.İ'yi kameranın görmediği yere sürüklemeye çalıştığı öğrenildi. Şişli Cumhuriyet Savcılığı olayda kullanılan atkı ile Mağdur D.İ ve şüpheli M. E'den alınan kan örneklerini Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

ZANLI BİNAYI TERK ETMEMİŞ
Polis zanlıyı binada yakalayarak gözaltına aldı. Şişli Adliyesi'ne sevkedilen zanlı M.E. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2- Devlet onu koruyamadı
Ümraniye'de, Mustafa Metin Çilingir, birlikte yaşadığı Arzu Yıldırım'ı (33) sokak ortasında kurşunlayarak öldürdü. Vahşi cinayete kurban giden genç kadının olaydan iki gün önce Çilingir hakkında Savcılığa şikayette bulunarak hayatından endişe ettiğini söylediği ortaya çıktı. Dün sabah saatlerinde görgü tanıklarının iddiasına göre Çilingir'in kullandığı araçla parka gelen Yıldırım aniden otomobilden inerek kaçmaya başladı. Çilingir de elinde silahla Yıldırım'ın peşine düştü. Yükselen silah sesleri ardından genç kadın kanlar içinde yere yığıldı. Yaya olarak olay yerinden kaçan zanlı ara sokaklarda izini kaybettirdi. Vücuduna 8 kurşun isabet eden Yıldırım, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis zanlı Çilingir'i arıyor. 
 

'CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞELİYİM'
Daha önceki evliliğinden bir çocuğu olduğu öğrenilen Yıldırım iki gün önce Ümraniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek dilekçe verdi. Yıldırım, 'Çilingir'den konuşarak ayrıldığım halde tarafıma yapılan tehdit ve taciz edici telefonlarla kendimin ve ailemin can güvenliğinden endişe duyuyorum' dedi. Savcılık tarafından Ümraniye Polis Merkezi Amirliği'ne aynı gün talimat yazısı yazıldı. Yazıda Çilingir'in ifadesinin alınması ve cep telefonu kayıtlarının incelenmesi, birlikte yaşadığı Yıldırım'a attığı öne sürülen SMS'lerin tespit edilmesi istendi.

KAYIPLARA KARIŞTI
Kaçan zanlı Çilingir'in, kooperatif başkanlığının yanı sıra oto yedek parça bayii işlettiği öğrenildi. Yıldırım'ın kooperatifte sekreter olduğu belirlendi. Çiftin birlikte kiraladıkları evin 550 TL olan kirasını ödemekte zorlandıkları ve bu yüzden tartıştıkları ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.