Şölen de festival de Çatalca'da

Şölen de festival de Çatalca'da
Çatalca Belediyesi; ilçede düzenlediği Çanakçe Keşkek Festivali ve Sünnet Şöleni ile İstanbul'da eğlencenin adresi oldu.

 Kültür ve sanat kenti olma yolunda ilerleyen Çatalca'da benzer etkinliklerin devam edeceğini anlatan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca'mıza yakışan, hemşehrilerimizin neşesiyle renk kattığı iki güzel etkinlik düzenledik, mutluluğun adresi olmaya devam edeceğiz” dedi

Sıcakların iyiden iyiye hissedildiği İstanbul'da serinliğin de neşe ve eğlencenin de tek adresi Çatalca olmaya devam ediyor. Birbirinden renkli ve güzel etkinliklere sahip olan doğayla iç içe Çatalca'da geçtiğimiz hafta da hem Çanakçe Keşkek Festivali hem de Sünnet Şöleni etkinlikleri düzenlendi. Geniş katılıma sahne olan her iki etkinlikte de Çatalcalılar doyasıya eğlenirken, komşularıyla güzel bir vakit geçirme fırsatı buldu.

Birlikte Çatalca'yız


Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi'nde düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sünnet Şöleni'nde çok sayıda çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Çatalca Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen şölene ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çocuklarımızın sağlılığı, mutluluğu bizim için çok önemli. Bugün burada oldu da bitti maşallah diyor her birine güzel bir ömür diliyoruz” dileklerinde bulundu. “Birlikte Çatalca'yız” mottosunu yineleyen Mesut Üner, “Rabbim çocuklarımızın damatlıklarını da görmeyi nasip etlesin” dedi. Renkli geçen Sünnet Şöleni'nde sahne alan yöresel sanatçılar ve Rumeli Ekrem ile birlikte coşku adeta tavan yaptı. İlçe sakinleri keyifli anlar yaşadı. 

Keşkek Festivali görülmeye değerdi


Çatalca'nın geçtiğimiz haftalarda ev sahipliği yaptığı bir diğer etkinlikle Çanakça Keşkek Festivali oldu. Mısırların pişirildi, yöresel yemeklerin yapıldığı ve en önemlisi keşkek lezzetinin görücüye çıkarak, ikram edildiği festivalde ilçe sakinleri hem ziyafet çekti hem de  doyasıya eğlendi. Festivalde konuşan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca'mız için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bölgemizin kültür sanat kendi haline gelen Çatalca'mızın bu markasını daha da önplana çıkarak ve böylesi zengin etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Bugün buraya gelen 7'den, 77'ye tüm hemşehrilerimizin mutluluğu bizim de mutluluğumuz olmuştur” ifadelerini kullandı. 

Oldu da bitti maşallah


Sünnet Şölen'ni vesilesiyle çocuklarını sünnet ettirme fırsatı bulan aileler de Çatalca Belediye'sine teşekkür etti. Çatalca Belediyesi'nin çok anlamlı bir şölene imza attığını belirten Aytaç Durubey, “Bu zamanda her şey çok pahalı. Özel hastanelerde çocuklarımızı sünnet ettirmek de gerçekten pahalı. Sağ olsun belediyemiz, belediye başkanımız bizleri düşünerek, çocuklarımızın erkekliğe ilk adımlarını atmalarına vesile oldular. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi. 


Çatalca'da yaşayanlar mutlu


Çatalca Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu etkinliklere katılmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlarsa duygularını paylaştı. Uzun zmandır Çatalca'da yaşadığını söyleyen Hasan Hanbaş, “Çanakça Keşkek Festivali için geldik. Hem eğlendik hem birbirinden lezzetli yemekler yedik. Başta Belediye Başkanı Mesut Üner olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Keşkek Festivali'nde keyifli anlar yaşadıklarını söyleyen Aygül Boysan ise “Çatalca'mız zaten yeşiliyle, doğasıyla harika bir yer. Bir de böyle güzel etkinliklerle gitgide vazgeçilmez haline geliyor. Belediyemizin emeklerine sağlık” yorumunda bulundu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.