Taksicinin gasp yalanı hapse soktu

Taksicinin gasp yalanı hapse soktu
Esenyurt’ta gasp edildiğini söyleyerek suçsuz bir kişinin hapse girmesine neden olan taksicinin yalan söylediği ortaya çıktı. Taksici çocuğuna para vermek için yalan söylediğini belirtti.

Esenyurt’ta gasp edildiğini söyleyerek sözde teşhis ettiği kişinin cezaevine girmesine neden olan taksici İsmail İ.’nin yalan söylediği ortaya çıktı. Gasp edildiğini söylediği telefonla konuşmaya devam edince gözaltına alınan İsmail İ.’nin teşhis ederek cezaevine girmesine neden olduğu Davut B. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Fatih Mahallesi, Doğan Araslı Caddesi üzerinde 18 Ocak 2010'da polise başvuran 34 TCE 47 plakalı taksinin şoförü İsmail İ., biri kadın 3 kişi tarafından gasp edildiğini söyledi. Karakolda ifade veren İsmail İ., “Otomobili bindikten sonra beni ölümle tehdit ettiler. 60 lira para ve cep telefonumu gasp ederek kaçtılar. Birinin üzerinde özel güvenlikçi montu vardı” dedi.
MONTLU BİR KİŞİ YAKALANDI
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma başlatırken 15 Şubat 2010'da üzerinde özel güvenlik montu bulunan bir kişi üzerinde uyuşturucu madde ile birlikte yakalandı. Polis zanlının gaspçı olabileceği ihtimali üzerine harekete geçti. Taksici İsmail İ.’yi yanlarına alan ekipler karakola giderek uyuşturucu ile birlikte yakalanan kişiyle görüştü. Taksici İsmail İ.’nin "Mont buydu ancak beni gasp eden bu değildi" diye ifade verdi. Bunun üzerine sorguya alınan eroin bağımlısı zanlı montu aslında ağabeyi Davut B.’nin giydiğini söyledi.
KESİN TEŞHİS ETTİ
Bu ifadenin ardından harekete geçen dedektifler taksici İsmail İ. ile birlikte Davut B.’nin oturduğu eve gitti. Tam bu sırada kapıdan çıkan Davut B. polis tarafından gözaltına alındı. Taksici İsmail İ., “Beni gasp edenlerden biri bu” diyerek teşhis etti. Birkaç kez teşhis yaptırılan İsmail İ. her seferinde “Yüzündeki çukurluğu bile tanıdım” diyerek Davut B.’yi gösterdi. Bu gelişme üzerine daha önceden hiç sabıkası bulunmayan Davut B. “Ben evimden işime işimden evime gidiyorum. Bu adamı hayatımda ilk defa gördüm. Ben gasp yapmadım” diye ifade vermesine rağmen çıkarıldığı mahkeme tarafından 18 Şubat 2011'da tutuklanarak cezaevine konuldu.
TAKSİCİNİN YALANI GASP EDİLEN TELEFONLA KONUŞUNCA ORTAYA CIKTI
Gasp Büro Amirliği İsmail İ.’nin ısrarlı teşhisine rağmen olayın peşine bırakmadı. İsmail İ.’nin gasp edildiğini söylediği telefon teknik takibe alındı. Yapılan çalışmalar sonucu gasp edildiği söylenen telefonun halan İsmail İ. tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine taksici İsmail İ. gözaltına alındı.

"ÇOCUĞUMA PARA VERMEK İÇİN YAPTIM”
Poliste verdiği ifadesinde patronundan para kaçırmak için bu işi yaptığını söyleyen İsmail İ. gasp yalanını uydurduğunu itiraf etti. İsmail İ. poliste verdiği ifadesinde “Çocuğum için okuldan 130 lira istemişlerdi. Bu paranın 60 lirası eksikti. Bu nedenle eşimle sık sık kavga ediyorduk. Olay günü böyle bir yalan söyleyerek patrona vermem geren parayı çocuğuma verdim. Şimdi yaptıklarıma çok pişmanım” dedi. Poliste işlemleri tamamlanan İsmail İ. çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme İsmail İ.’nin her gün karakola giderek imza vermesi gerektiğine hükmetti.

HEMEN CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLMİŞ
Öte yandan boş yere cezaevinde yatan Davut B., taksicinin yalan söylediğinin ortaya çıkması üzerine hemen serbest bırakıldı. Davut B.’nin Asayiş şube müdürlüğüne gelerek olayı aydınlatan polis ekibine teşekkür edeceği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.