ÇATALCADA İSKİ BELASI

Bayram dedik haydi güzel şeyler yazalım dedik ama nerde sağ olsunlar okuyucularım beni yolda görüp de sitem etmesi, baya da kızması beni hayretlere düşürdü. Tam Çatalca dört yolda giderken tanıdık bir ağabeyimiz karşı kaldırımda,  gel buraya gel dedi herhalde bayramlaşacak büyüğümüz hemen yanına gittim bayramlaştık, yine gel buraya demez mi, Allah Allah dedim ağabey hayırdır  tam İski nin önüne vardık, şu rezalete bak evimde misafir var su saatim kontörlü  ağabey bunda ne var? adamlar yükleme yeri kartına kartına yükle iş bitsin.

Yine gel dedi bir bakarım ki, kontur yükleme yeri arızalı işte bunu yaz senin ne işin var adaların sorunundan. Çatalca’nın sorununu yaz doğrusu şaşırdım, bir çay içtik ama abeyimiz haklı iski Çatalca’nın bazı bölgelerine ön ödemeli su sayacı taktı takmaz olaydı, pilot bölge olarak bazı mahalleri seçti ama tam bir rezalet.. Şimdi yine iyi dışarıda kontur yükleme yeri var, önceden o da yoktu akşam mesaiden sonra suyunuz mu bitti yandınız, hele ki böyle bayramlarda ansızın biterse birde vatandaş mağdur oluyorsa bu çok kötü. O zaman saatler sonra kontur yükleme yerinin tekrar  açılmasıyla sorun bir nebze bitti, ama iskinin bu konturlu saatlere bir çözüm getirmesi gerek su ansızın bitiyor, anında banyoda mı kaldın? veya makinede çamaşır varsa arıza yapıyor, buda büyük sorun yani bakın aboneye hem suyu ön ödemeli satacaksın hem de vatandaşı mağdur edeceksin. Öbür taraftan bazıları 4 ay su parası ödemiyor ama suyu şakır şakır akıyor buna bir çözüm bulun.
                                         
 İSKİ TAM BİR ÇİFTLİK
 Tam döndük kahvenin önünde çay içiyorduk ki, biz hala suyun bitmesini  konuşurken yanımızda oturan diğer ağabeyimiz dedi ki bak evlat İski tam bir çiftlik, nasıl yani? Çatalca gibi bir yerde herkesin bir birini tanıdığı sadece abone merkezi olmasına rağmen girişe bir bak, 4 tane güvenlik sanki havaalanında  arama yapıyorlar birde lakayt hareketler,  geçen benim komşu yine İski den içeri giriyor karşılıklı yine güvenlik telefonu bıraktım, zaten daracık yerden geçiyorsun iki kişi yan yana duran güvenlik gördünüz mü hiç? şımarıklıktan telefonu o ona veriyor o da bir başkasına veriyor bir birine bakarak gülmeler, ne var kardeşim bir abone merkezinde bu kadar güvenlik görevlisinin ne işi var? dedi ve hemen bir başkası arkadaşlar bakın, ne kadar yandaş yoldaş taraf var ise hepsini İski ye doldurmuşlar. Adamlar torpilli tabiî ki lakayt hareketler yaparlar, hiç unutmam Çatalca İski abone şubesi ilk açıldığında bilgisayarın daha tuşunun nerde olduğunu bilmeyen kim varsa hepsini doldurmuşlar.

Daha da vahimi köyden torpilli kadıncağızları getirip bilgisayarın başına oturttular ve yanına da bilgisayardan anlayan birisini vererek öğrensin diye, biz bunları gördük ve o bilgisayarı bilmeyen bayan şimdi İski de en önemli yere geldi. Buda Türkiye gerçeği adamın varsa sorun yok, bilmesen bile yanına birini verip öğretirler yeter ki bizden ol sorun değil kardeşim. Merak ediyorum İski ye işe gidiyorum diyerek akşama kadar yatan kaç torpilli var? ben en çok bunu merak ediyorum üstelik birde servisle yatmaya gidiyorlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi