ÇATALCADA KİM KAZANIR?

Kimin kazanacağı belli olmasına rağmen gelin bugün sizlerle demokrasinin nimetlerinden, güzelliklerinden, hoş görüsünden bahsedelim. Son 25 gün kaldı seçimlere.
İstanbul’un en güzel ilçesi Çatalca’da öyle bir seçim yarışı oluyor ki, ben böyle seçim görmedim. Perşembe günü Çatalca’da pazar kuruluyor. Sizlere tavsiyem perşembe günü  cumhuriyet meydanına gelin. Huzur ilçesi Çatalca’da seçimlerin ne kadar güzel geçtiğini görmenizi isterim.
 
Bütün partilerin adaylarını kutlarım. Çok güzel ve düzeyli bir seçim çalışması yapıyorlar. Ne bir hakaret ne bir aşağılayıcı söz hiç ama hiç duymadım. Bunun sebebi bütün adayların Çatalca’dan olması ve hepsinin eğitimli kariyer sahibi olmasıdır.
 
CHP adayı Cem Kara eğitimci, dürüst, dik duran, yalan söylemeyen bir yapıya sahip. Sloganı yine, yeni, yeniden… Cem Kara bu seçimde 2. defa aday oluyor. O kadar hoş görülü ki, cumhuriyet meydanına asılan afişinin üzerine Sn. Kadir Topbaşın afişini asmışlar. Bir hafta oldu  afiş hala duruyor. Belediye başkanı olmasına rağmen isteseydi kaldırabilirdi. Ama hala duruyor hoş görü bu olsa gerek. İşte bu yüzden diyorum huzur ilçesi Çatalca…
 
İsmail İp 2 dönem belediye başkanlığı yaptı. Çatalca’ya namı değer İsmail abi sloganı bile tanınıyor. Çok düzeyli seçim çalışmasıyla halkın sevgisini kazanan İsmail abi, MHP Çatalca belediye başkan adayı.
 
Savaş Barutçu AKP belediye başkan adayıdır. Savaş Barutçu ’ya herkes dürüst diyor ve öylede. Savaş bey adaylığı açıklandığı gün yaptığı basın toplantısında, ‘’arkadaşlar seçim sürecinde bir birimize hakaret içerikli sözlerde bulunmayalım. Seçimden sonra yine yüz yüze bakacağız.’’ Diye bir açıklamada bulundu. Ne kadar doğru bir davranış, tebrikler Savaş bey… Peki bu huzur Çatalca’da nasıl sağlandı? Daha bundan 3 ve 5 yıl önce Çatalca denildiğinde uyuşturucu baronları, cinayetler ilçesi olarak anılırdı. Oysa bugün en basiti halı sahası olmayan köy kalmadı. Şöyle ki; millet seçimle uğraşırken bakın Çatalca kaymakamı 4 köye halı saha daha yaptı.

5. başak  köye yapılıyor. Yani ilçemiz coğrafi olarak İstanbul’un en büyük ilçesi. Sn. kaymakamımız Dr. Nevzat Taşdan ve belediye başkanımız Sn. Cem Kara Çatalca köy ve mahallelerinin sorunlarını o kadar güzel analiz ediyorlar ki bu yüzden huzur ilçesi ismini alıyor. Çatalca’da seçimler şenlik havasında yapılıyor. Aslında Çatalca’da kardeşlik kazandı, huzur kazandı. Seçimi kim kazanırsa kazansın bence en başta demokrasi kazandı. Bu huzuru bizlere sağlayan
Çatalca mülkü amirimiz Sn. Dr. Nevzat Taşdan’a  Çatalca halkı adına teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi