ÇATALCA’DA OTOBÜS ÇİLESİ

Çatalcalı Çatalcalı olalı böyle zulüm görmedi,hem öyle böyle bir zulüm değil.. İlçemize uzak mahallelerden Yenibosna’ya yolcu taşıyan mavi otobüsler var, bunlar Yalıköy, Karacaköy, Binkılıç Çiftlikköy’den kalkıp belirli saat aralığıyla Yenibosna’ya yolcu taşıyorlar, buraya kadar güzel asıl zulüm şimdi başladı. Eski köye yeni adet misali bu otobüs şirketlerine bakan veya bağlı olduğu Mavi Marmara ulaşım A.Ş. diye bir firma, aldığı bir kararla hem de keyfi kararla artık uzak beldelerden köylerden otobüsler yolcularını Çatalca’ya kadar getirecek, bundan sonraki ulaşımını Çatalca otobüsleriyle devam edecek, keyfi haksız uygulama buna denir. zulüm buna denir nasıl mı?
 
Bir kere Mavi Marmara kendi başına öyle bir karar alabilir mi? sonuçta İstanbul Büyükşehir ulaşım A.Ş. diye bir kurum var,bunların mutlaka haberi vardır. O zaman sormak gerekir hey İstanbul A.Ş. müdürümüsün amirimisin koltuğundan kalk bir zahmet şöyle bir Yalıköye git Çatalca’da in, başka otobüse bin Yenibosna’da in, bunu yaparken de her gün gidip geldiğini düşün. Bana gelen mailde diyor ki vatandaş ben memurum Beylikdüzü’nden kalkıp Karacaköy’e tek otobüsle giderken 9 TL veriyordum, şimdi Çatalca’ya kadar gelip birde ayakta gitmek var buda cabası, yol param çıktı 13 TL’ye, bu bize revamı  bunu yaparken İstanbul ulaşım A.Ş. yetkilileri hiç mi araştırma yapmadılar? bizim suçumuz ne? bunlar vatandaşı düşünmüyorlar..
 
 
Çatalca minibüs esnafı dertli zaten yeterli yolcumuz yoktu, şimdide köy otobüsleriyle rekabet haline getirildik, bizler esnaf olarak mağduruz bu mağduriyetimiz giderilsin. Yoksa rekabet halindeki otobüs ve minibüs yolcu alma yarışıyla istenmeyen kazalara yol açabilir. Otobüslerin hastane önünden kalkması oldukça sakıncalı, zaten  trafik sorunu olan ilçemizde daha da keşmekeş hale gelecek. Şehir içi trafik yöneticileri biz seçerken vatandaşa yardımcı olması daha refah ve huzur içinde ama! ulaşım trafikle ilgili sorunlarımızı çözsün diye seçiyoruz.

Ama sorun çözeceğine İstanbul Büyükşehir belediyesi adeta Çatalca’yı cezalandırma yoluna gitmişlerdir, bizim suçumuz ne diyor? Vatandaşlar. Gerekli fiziki şartlar araştırılmadan bu uygulamanın yapılması yanlış, velev ki köy otobüsleri  köyden aldığı yolcusunu Çatalca garajına indirdi, ne olacak şimdi oturacak yer yok bir ailenin oturabileceği yer yok, bir kere bu şekilde Çatalca garajında her gün kavga çıkar.

Huzur ilçesi Çatalca’nın huzuru kaçmış olur herkes köyünden anasını kızını bacısını gönderecek. Çatalca’ya indi diyelim garaja bu insanları yamyamların eline mi bırakacaksınız?  hastanenin önünde indirdi yolcuyu gidecek yer yok en azından bari yolcuların bekleyebileceği bir büfe çay ocağı olması gerek var mı? yok  o zaman  vatandaşın önerisi Mavi Marmara ve İstanbul ulaşım A.Ş’ mi? İETT’mi? bunların müdürü bir zahmet kalkın güzelim koltuklarınızdan, halkın çilesini kendiniz görün. Nasıl olsa altınızda araba on dönüm botan yan gel yat Osman veya dandini dandini destana keyfiyetine.. Zaten vatandaşın çilesini anlamazsınız haydi bir zahmet kalkın şöyle bir Yalıköy’den aktarmalı otobüse binin, binin ama yol parası da verin bakın bakalım nasılmış yolculuk hemen şimdi binin hayırlı yolculuklar dilerim.
 
Çatalca belediyesi ne yapmalı? ne yaptı bu kararı alırken zaten Çatalca belediyesinin görüşünü alma tenezzülünde bulunmamışlar, ama Çatalcalı bazı vatandaşlar bu zulmü Çatalca belediyesi yaptı zannediyor. Oysa 24 Mayıs’ta alınan karar 26’da sorun olunca Çatalca belediyesinin haberi oluyor, ama şimdi Çatalca halkı daha bilinçli ana arterlerden büyükşehir’in sorumlu olduğunu, trafik düzeninin de artık büyükşehir’in sorumluluğunda olduğunun farkına yeni yeni varmaya başladıklarını, Çatalca esnaflarıyla konuştuğum zaman büyükşehir’in ne işi var bizim caddelerimize, yollarımıza, otobüsümüze karışma ya ne hakkı var? yoksa Çatalca ya verilen siyasi bir cezamı? Hani oy vermediniz alın size zulüm..

Şimdi vatandaşın aklında hep bu sorular var acaba bu yapılanlar Çatalca ya bir nevi cezamı? oysa Çatalca da her yapılan konuttan büyükşehir belediyesi hesabına otopark ücreti yatıyor, bu rakam milyonları buldu büyükşehir yolların ve oto parkların parası hazır olmasına rağmen,henüz Çatalca ya bir çivi dahi çakmaması manidar karşılanıyor vatandaşlar arasında. Vatandaşlar artık o kadar bilinçlenmiş ki bana bu bilgiyi rahatlıklar veriyorlar. Genel görüş Çatalca halkı arasında tespitlerim sonucu Çatalca’yı kazanamayınca bu uygulamaların bir nevi cezalandırma olduğunu söylüyorlar, yoksa oto park parası hazır  neden yapılmıyor? buda yetmezmiş gibi ulaşımı alt üst ettiler halk olarak bunu hiç hak etmedik hak etmek için sizden bizden mi olmak gerek?..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi