ÇATALCANIN GİZLİ KAHRAMANLARI

Her zaman güzel konular olsa da yazsam diyorum köşemin serbest kürsü adı ama, herkes her zaman şikayet konularını bekliyor oysa, ülkemizde ilçemizde güzel şeylerin de olduğunu bunları araştırıp ta yazmak görevimiz.
Sizlere bugün işini bu kadar seven bu kadar özveriyle yapan ve yaptıklarını gece gündüz çalışarak hatta Cumartesi dahil gece onlara kadar çalışıp, üstelik mesai dahi almayan gizli kahraman dedim ya işte yaptıkları uzun mesaisini dahi sorun yapmayan kahramanlar.

ÇATALCA SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VAKFI

Başta Çatalca Kaymakamımız Sayın Nevzat Taştan’ı ve personelini canı gönülden kutlarım .Geliri az olup ta fakiri çok olan bir ilçede nasıl olup ta bu kadar sorunun üstesinden geliyorlar.?

Bu vakfın müdürü var Tarık Çalışkan gerçektende adı gibi çalışkan aslında herkesin Tarık abisi, büyük küçük herkes Tarık ağabey diyor konumundan dolayı değil herkese eşit hakkaniyetçe davrandığı için,herkesin Tarık abisi bakın neler yapıyor Tarık ağabey önce ben şahit olduğum olayı anlatayım. Bir gün Milli Eğitim Müdürlüğüne  çıkıyordum baktım bir bayan Tarık ağabey bende ev istiyorum bana da bir ev ver,
gayri ihtiyari bende durdum Tarık bey hayırdır galiba ev veriyorsun herkese Tarık ağabey dedi ki, abla otur bakalım bir çay iç şimdi söyle bakalım evladım sen bizim mahallede ev veriyormuşsun, yok abla biz Vakıf olarak yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerini onarıyoruz, ama senin böyle bir talebin var ise yardımcı olalım dedi şimdi yaklaşıma bakarmısınız. Başka bir kurum olsaydı azarlar hatta gülerlerdi, git işine ne evi bu olaydan sonra 3 aydır bu kurumu hep gözetledim acaba herkese böylemi davranıyorlar.?

TÜP BEBEK İSTİYENLERE YARDIMCI OLUYORUZ
Bebek sorunu olanlar vakıf tarafından gerekli araştırma yapıldıktan, bebek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz dedi, Tarık ağabey.
İlçemizde 3000 tane yardıma muhtaç vatandaşımız var 2000 tanesi de değişken
yani her an muhtaç vatandaşlarımız olabiliyor, bununla da bitmiyor hepsini yazmaya kalksam yer almaz. Engelli vatandaşlara nakdi yardımlarını bizzat evlerinde kendilerine takdim ediyoruz. Şartlı eğitim sağlık yardımında 1000 den fazla öğrencimiz faydalanıyor. Üniversite öğrencilerimize burs temini kimsesiz yaşlılarımızı huzur evlerine,yerleştirip ve takip edilmesi çiftçilerimize hayvancılık projesi, kış olduğundan kömür yardımı,hasarlı ev tadilatı vallahi yeter ben yazmaktan yoruldum daha bu ne ki. Bir gün sizleri vakıf müdürlüğüne gitmenizi öneririm gidinde benim gibi gözlerinizle görün. Diyecek siniz ki az bile yazmışsın hatırlarsınız önceleri kömürler kamyon üzerinde vatandaşı rencide edercesine uygunsuz dağıtılıyordu, ama şimdi insan onuruna yakışır şekilde herkesin her muhtacın evine kadar yardımlarını ulaştıran vakıf çalışanlarına başta Sayın Nevzat Taşta’na vakıf müdürü Tarık Çalışkan’a ve personeline gece gündüz çalışarak üstelik mesai ücreti almayarak,
herkese eşit davranılarak, vakıfa her gelenin elini boş göndermeyen yaptıkları iyilikleri kimseye söylemeyen, böyle gizli kahramanları yazmaktan gurur duyuyorum.
Çatalca halkı adına kendilerine teşekkür ederim, kendilerini de bütün kamu kurumlarına örnek gösteririm.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi