Mehmet Mert

Mehmet Mert

Çatı aday tutmaz!

Çatı aday tutmaz!

Ağustos ayında yapılacak seçim sonucu halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı adayı için muhalefet partilileri temsilen gözler CHP ve MHP yetkililerindeydi.

Dün bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu MHP Lideri Bahçeli’ye ‘ÇATI ADAY’ı önerdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Bu isim milletimiz için çok hayırlı bir isimdir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında; Herkesin kabul edebileceği saygınlığı dürüstlüğü olan bilgisi birikimiyle herkese örnek olacak bir ismi öneriyoruz, derken.

Devlet Bahçeli ise: Sayın CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye’de çok değerli şahsiyetler bulunmakla beraber, değerli bir ismi önermesi bizi memnun etmiştir. Bu isim etrafında da çalışacağımızı belirtmek istiyoruz. Artık bunun çatısı penceresi kalmadı. O suali sormanıza gerek yok.’ Diyerek noktayı koydu.

 
Erdoğan ezer geçer!

 
Eğer seçimlere muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve AK Parti’nin adayı Başbakan Erdoğan girerse şuradan ilan edebiliriz ki Erdoğan işi ilk turda bitirir.

Bakın Türkişe’de Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi onlarca kişi var.

Onlarca profesör.

Binlerce yazar, ilahiyatçı v.s. var ki her biri en az İhsanoğlu kadar değerli ve saygın kişiliklere sahip.

Ancak siz beş yılda bir halk tarafından yapılacak  Cumhurbaşkanı seçimlerine aday belirliyorsunuz.

Bir başka aday da olabilir ama büyük bir ihtimal ile rakibiniz AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.

Hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak isteyeceksiniz hem de belirlediğiniz aday; kamuoyunun fazla tanımadığı, bilinirliği olmayan, karizması olmayan, bir çok Milletvekillerinin bile haberi olmayan kişi olacak.

Daha kısa süre var ancak ben aday ismini duyar duymaz kendimce (muhalefet eğer bu isimle seçimlere giderse) Cumhurbaşkanlığı seçimleri defterini kapattım sayılır.

 
İslamlaşıyoruz!

 
Belli ki CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkede sol anlayış ve solcu kişilerden medet ummuyor ki  O’da "Siyasal İslam'a açılmaya heveslenmiş.

Ne oldu şimdi sizin söylemlerinize siyaset anlayışınıza.

Madem Türkiye’de sağ anlayışlı ve İslami ağırlıklı düşüncelerin oy alacağına inanıyorsunuz o zaman ne gerek var ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne.

Daha solcu partiler var gider insanlar o siyasi oluşumlarda kendilerine yer tutarlar.

2014 Yerel Seçimlerdem sonra her geçen gün partiyi küçültme telaşına giren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu belli ki çok yorulmuş ve başbakan adayı olacağına daha küçük bir partinin genel başkanı olarak kalmak istiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaşanacak başarısızlık ilk genel seçimlerde CHP’ye daha ağır faturalar çıkaracaktır.

Ve o zaman Kılıçdaroğlu koltuğunda kalır mı bilemeyiz.

 
Yaz seçimleri!

 
Tabi seçimler Ağustos’a denk geldiği için CHP’liler ve MHP’liler işin ikinci tura kalmasını istemiyor olacaklar ki ‘Çatı Aday’ları açıklanır açıklanmaz onlara ümit bağlayanları şok ettiler.

Ne diyelim Başbakan Erdoğan’ı şimdiden kutlayalım bari!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi