CEM KARA NASIL KAZANDI ?

Önce şunu belirtmek isterim. 30 Mart yerel seçimlere katılan, kazanan, kayıp eden herkese teşekkür ederim. Ülke genelinde bir çok yerde seçim hileleri yapılırken iddialara göre,oylar çalınırken gelin huzur ilçesi Çatalca’da seçimleri analiz edelim. 
 
BİR TEK OLAY OLMADI

Gerçekten kültürlü ve bilinçli insanların hali başka oluyor. 30 Mart seçim günü herkes gibi bende oyumu kullandım. Bütün sandıkları gezdim, hiç böyle huzur içinde yapılan seçim  görmemiştim. Huzur ilçesi Çatalca’da sanki insanlar düğüne gider gibi birde güzel giyinmişler. Herkesin yüzü gülüyor herkes birbirine başarılar diliyor. Çatalca’da hal böyleyken ülke genelinde bir çok şaibe nasıl oluyor anlamıyorum. Sandık başkanı, gözlemci yok mu? Sayarken herkes orada değil mi? Nasıl oluyor da oylar çalınıyor anlamış değilim. Biz Çatalca’da yaşadığımız içindir belki bilmiyoruz, böyle hileleri anlamış değilim.
 
CEM KARA NEREYE KOŞUYOR

Bundan sonra Cem Kara’nın yapacağı millet vekilliği veya bakanlık. Yazımda 30 Mart seçiminin galibi belli demiştim. Tesadüf değil. 5 ay önce adaylar daha belli değilken köşe yazımda Cem Kara %80, CHP %70 yazmıştım. O zamanları CHP İrlandalıları bana gülmüştü.30 Marta görüşürüz’ diyen CHP yöneticileri oylarını MHP’ye verdiler. Partinin emekçileri onlar ama seçimde MHP’ye çalıştılar. Yine önceki köşemde, ‘CHP Çatalca’da belediye başkanı kimi görmek istiyorsunuz?’ diye sorarak kendi çapımda araştırma yapmıştım. %70 Cem Kara demişti. O zamanlar İrlandalı birisi beni arayıp, Cem Kara’yı istemedikleri için dilekçe verdiklerini ve bizim yanlış yaptığımızı söyledi.

Partisinin 10 puan üzerinde oyu olan Cem Kara, bakın nasıl seviliyor… 1. dönem belediye başkanlığında ötekileştirmedi, ayrımcılık yapmadı, fakir fukarayı sabahın köründe hastaneye götürüp getirdi. Yetmedi kontrolleri de götürdü. Ve bunları hiç mi hiç reklam yapmadı. Fakir fukaranın yanında olan başkan belediyenin beş kuruşunu rantçılara yedirmedi. Bu öyle bir yayıldı ki halkın dilinde efsane oldu. Sonuç 
halkın dediği oldu, %44.50 oy alarak rekor kırdı. Bunların hepsi tesadüf değil halk doğrunun yanında oldu…

BAŞKANIN BASIN AÇIKLAMASI

2. dönemin çiçeği burnundaki belediye başkanı Cem Kara, 1 Nisan günü CHP parti binasında partililerle  birlikte, İlçe Başkanı Abdullah Arslan’la  meclis üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklaması yaptı. Açıklamada adeta parti içi tabiri ile İrlandalıları açıkça hainlikle suçladı. Hatta 2 şahısın ismini vererek; ‘Benimle birlikte yola çıkacaksın, meclis üyesi olacaksın sonrada gidip MHP’ye çalışacaksın’ bu sözlerin üzerine salonda bir çok kişi, ‘bilmiyorduk yazıklar olsun’ diye söylendiler.

İlçe başkanımızda bu üyelerin hakkında gereken işlemleri yapacağını söyledi.
Partililerin yoğun katılımıyla tezahürat eşliğinde başkana sahip çıkan partililer; ‘içimizdeki hainleri istemiyoruz! Oy verdikleri partiye mi geçecekler, yoksa bağımsız mı kalacaklar? Bir an önce bu arkadaşlar karar versin. Artık bunları Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında görmek istemiyoruz’ diyen partililer ve ilçe başkanı, Belediye Başkanı Cem Kara’ya büyük destek verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi