Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

CHP, ANAP ve DYP’nin kalmayan oylarının peşini bırakmalıdır!

Merkez Sağ olarak bilinen ANAP ve DYP’nin boşta kalan oy’u kaldımı? Sorusuna verilecek cevap!

AKP 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde aldığı %34 oy oranını 2011 Haziran seçimlerinde %50 lere çıkartıysa ANAP ve DYP’nin oylarından kırıntı bile kalmadığı aşikâr.

Buna rağmen CHP, ANAP ve DYP’nin oylarına talibiz diyorsa buda lafügüzaftır.

Şimdilerde AKP oyları %50 MHP Oyları da %11-13 seviyesinde Geriye kalan ise CHP’nin 12 Eylül evveli aldığı %35-37 arası oylarıdır.

Tavan yaptığı %41.82 oyları ise çok özel bir zamanda alınmış 12 Eylül gelmeseydi daha yükselebilecek bir trendin başlangıcı olabileceği bir süreçti.

Şimdilerde ise sağ oylara talip olan CHP aslında kaybettiği oyların peşinde düşmesini unutmuş bir durumdadır.

CHP’nin yapması gereken kararsızlıktan vaz geçerek orta şeridi terk edip bir an evvel sol şeride geçmek olmalıdır, ancak ki CHP o zaman hız alacaktır.

CHP’nin görevi sağ seçmene sağcılaşarak yaklaşmak yerine sol ilkeleri açığa çıkartarak solun o yüksek değerinin farkına varılmasını sağlamak olmalıdır.

CHP, sadece bir kesimin partisi olmayıp ülke partisi olmayı becermelidir.

CHP’ye oy veren kesim sadece beyaz yakalılar mühendisler, yöneticiler, Avukatlar, Doktorlar, Eğitimciler, Akademisyenler, Sanatçılar, Üniversite öğrencileri, Akademisyenler, Yazar, çizer, Gazeteci. İle sınırlı kalmamalı.

CHP, işçinin, esnafın, memurun, köylünün, işsizlikten kıvranan poşete razı olan işsizin umudu olmalı.

CHP, Metropollerde batı şehirlerinde daha evvel aldığı Kürt oylarını kaybetme nedeni olan Kürt Sorunu projesini kapalı kapılar ardında değil kitlesiyle birlikte sürdürmeli, özellikle kitlesini bu konuya hazırlamalı.

CHP, gidenleri ve küskünlerini bir araya getirmeli, kendi iç barışını sağlamalı.

CHP, sağa açılmak adına; omuzlara basarak milletvekili olan sağcıların önünü kesecek adımlar atmalı, bu önemli konu için derhal önlem alınmalı!

Bunu yapan bir CHP’nin sağ oyların peşine düşmesine gerek kalmayacaktır. Çünkü yanlışlıkla oralara giden emek kesimine ait oylar süreç içinde ait olduğu yere dönecektir. Yeterki CHP Sola gelsin!

 

twitter.com/HasanHinisli 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi