Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

CHP artık uyanmalıdır!

Yaşlı bir marangozun emeklilik zamanı gelmişti. Patronu olan Müteahhitte artık işten ayrılmak istediğinden bahsetti. Müteahhit bu iyi adamın ayrılmasına çok üzüldü. Ve ondan son bir ev daha inşa ettikten sonra işi bırakmasını rica etti. Marangoz kabul etti ve işe başladı ama çok isteksizdi. Baştan savma bir işçilik yaptı ve kalitesiz malzemeler kullandı. Evi bitirdikten sonra eve bakmaya gelen patronu dış kapının anahtarını marangoza uzattı. Ve “Artık bu ev senin” dedi. “sana benden hediye”!
Marangoz öylesine şaşırmış ve utanmıştı ki. İçinden, “keşke yaptığım evin kendi evim olduğunu bilseydim”
diye geçiriyordu!

Yukarıdaki örnek aslında herkesin portföyünde saklaması gereken bir hikâye. Kim olursa olsun “amannnnn nasılsa bu iş bitti gidiyorum” diyerek hayatın devam ettiğini unutup elindeki işi görevi sallamamalı.

Şimdi geldik zurnanın son deliğine. Bilmem bilen varmıdır zurnanın son deliği diye bazen birilerini alaya alırız, ama bilmeyiz ki zurnanın son deliği olmadan melodiye varmak mümkün değildir.

Kılıçdaroğlu bu örgütü halen tam tanıyamamıştır, buradan iddia ediyorum bu hantallaşmış Baykalist örgütten kurtulamayan Kılıçdaroğlu memleketi AKP den asla kurtaramayacaktır. Ne zamanki dün Baykal için bugün ise kendisi için çalışan bu delege ağalarının cirit attığı hantallaşmış örgütten partiyi kurtarır işte o zaman CHP iktidar adayı olabilir.

Bu partide bir çok ilçe çeşitli müteahhit ve taşeronlarca işgal altındadır. Bakınız ilçe ve il örgüt yöneticilerinin belediye meclis üyelerinin çok büyük çoğunluğu inşaat sektörüyle ilgili işler yaparlar ve çoğu da; Ya (X) ilçe başkanı gibi belediyeden ihale alır, ya da (Y) ilçe başkanı gibi Aynı ilçede müteahhitlik yapıp belediyeyle ilgili olması gerektiği halde hiçbir konuyu mahkemelere taşımayarak mevcut belediye başkanıyla kuzu sarması olurlar.

Adnan Keskinin Örgütlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı olmasıyla birlikte düne kadar görevden alınma kaygısı taşıyanlar artık yeniden umutlanmıştır. Sayın Keskinin eskilerin siyasisi olarak onları korumaya alacağı dedikodusunu yayıp duruyorlar!

Bu duruma dur denilmez ve bu delege ağalığına dayalı hantal Baykalist yapı devam ederse en fazla yerel seçimlerden hemen sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlıktan edebilirler.

Öyleyse Genel Başkan, çok ivedi bir şekilde uzman bir kadro eşliğinde örgütteki sorunları çözmeye yönelik çalışmalara başlaması gerekir.

Gelinen son durumda; MYK’dan çıkan sevindirici gelişme ise, artık zihniyet değişikliğine gidileceği yönündeki izlenimlerdir. Şayet ki zihniyet değişimi gerçekleşirse çok ivedi olanlar dışında pek adam değiştirmemek gerek.

Adam değişikliği yerine yapılacak olan eğitimden başarıyla çıkamayanların pasif üye konumuna getirilerek seçici üyeliği elinden alınarak bu partide emeksiz koltuk sahibi olanların önünü kesecektir.

Böyle bir durum ise partide asli anlayış olan “emek en yüce değerdir” zihniyetinin temelini atacaktır.

Emeği en yüce değer olarak gören ve sol şeride geçen bir CHP ancak o zaman iktidara aday olabilir. Şayet ki emeğin yüceliğine gerekli değeri veremezse mevcut MYK bu güne kadar denenenlerin sonuncusu olur(!)


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi