Mehmet Mert

Mehmet Mert

CHP Çatalca’da barış zamanı!

CHP Çatalca’da barış zamanı!


 

2014 yerel seçimleri aday adaylık sürecinde bölgemiz ilçeleri CHP aday adayları çoğunlukla centilmence yarış yaşadılar.

Bunların en başında CHP Çatalca aday adayları geliyordu.

Hep beraber ilçe örgütündeki etkinliklere katılmalar.

Hep birlikte bayram ziyaretleri.

Hep birlikte esnaf ziyaretleri yapıyorlardı; Cem Kara, Engin Akman ve Ayhan Otlatıcı.

Tabi CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan’ın gönlünde yatan bir aday vardı.

Ancak, Aslan partim kimi aday gösterirse yanında olacağım lafını hep kullanıyordu.

Hatta HABERDAR Çatalca Temsilcisi Feyyaz Düzgün imzasıyla yayınlanan bir haberde ‘AK Parti Çatalca’nın belediye başkan aday adaylarının tamamı bizim aday adaylarımızdan bir tanesinin eline su bile dökemez’ diyen Abdullah Aslan 3 aday adayına da değer verdiğini gösteriyordu.

 

Barış tohumları!

 

Sonuçta CHP üst yönetimi Çatalca Belediye Başkan Adayı olarak Cem Kara’yı belirledi.

Önceki gün CHP Çatalca İlçe Örgütünde düzenlenen Cem Kara’nın seçim startını verdiği toplantıdaydım.

CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan burada yaptığı konuşmada; “Partimizin Belediye Başkan Adayı Cem Kara gösterilmiştir. Bizim rakibimiz Ak Parti’dir. Bizim vereceğimiz mücadele Ak Parti’ye karşı verilecek mücadeledir. Biz ilçe başkanı olarak, kadın kolları başkanı olarak, gençlik kolları başkanı olarak, ilçe yönetimi olarak bu uğurda ter dökeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Adayımız bizim namusunuzdur. Cem Kara şahsi olarak benim namusumdur. Sonuna kadar arkasındayım. Fikir ayrılıkları olacaktır. Ama bu bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozamaz. Bugün birlik ve beraberliğin günüdür” diyerek önemli bir açıklama yaptı.

Ardından söz alan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Taşkan Uysal da ‘Gün birlik ve beraberlik zamanıdır’ diyerek benzer açıklamalar yaparak barış tohumları ektiler.

 

Otlatıcı ‘Cem Kara’nın yanındayım

 

Kendisine telefon ile ulaştığım Ayhan Otlatıcı da bana ‘Adayımız Cem Kara’nın yanındayım. Elimizden ne geliyorsa el birliği ile partimizin yeniden  bayrağını Çatalca’da zirveye dikeceğiz. Demokratik aday adaylık süreci geride kalmıştır. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır’ diyerek CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara’yı var gücüyle destekleme sözü verdi.

 

Sarıgül farkı!

 

Diğer aday adayı Engin Akman da dün (11 Şubat 2014 Salı) CHP İstanbul İl Binasında Cem Kara ile bir araya geldi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün bir araya getirdiği ikili bir arada hatıra fotoğraf çektirerek barış pozu verdiler.

Bu arada aday adaylık sürecinde araları açılan iki eski aile dostu Cem Kara ile Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu da burada selamlaştılar. Çorbacıoğlu burada Kara’ya başarılar dileyerek kırgınlıkları bırakıp Çatalca’da ve İstanbul’da başarıya koşmak için çalışmalıyız dedi.

 

 

 

Eğitmen Cem Kara!

 

Yıllarca eğitim camiasında başarılı çalışmalara imza atan, binlerce öğrenci yetiştiren, yöneticilik yapan Cem Kara bu özellikleri sayesinde başarıya ulaşmak için olası sıkıntıları aşacaktır. Mutlaka geride bırakılan sürede öz eleştiri yaparak hatalarını da fark ederek gereke dersleri çıkaracaktır. Kimse ben hata yapmam yapmadım dememeli böyle düşünceye girmek bile başlı başına hata sayılır.

Bir durum varsa ortada burada hata tek taraflı değildir.

Sonuç olarak önemli dönemeçler geride bırakıldı ve kırk günden kısa bir süre geldi çattı.

Benim tanıdığım Cem Kara, kucaklayıcı, birleştirici ve barışçıl adımlarla hareket ederek 2009’da olduğu gibi 2014 seçimlerinde de Çatalca’da başarılı bir seçim yaşayacaktır.

 

İsmail İp!

 

Yazmadan geçemeyeceğim. MHP Çatalca Belediye Başkan Adayı İsmail İp daha önce ANAP’lı başkanken ilçeye daha fazla hizmet getireceğim diyerek AK Parti’ye geçmişti. Şimdi MHP’li bir aday olarak seçmenlerine nasıl sesleniyor merak ediyorum.

Tamam İsmail İp’in adaylığı bölgemiz diğer ilçelerine nazaran Çatalca’da MHP’yi biraz iddialı olduğu izlenimi vermiştir.

Ancak her zaman olduğu gibi bu durumda da insanların geçmişte yaptıkları olumlu ve olumsuz kararları önlerine gelir.

 

Savaş Barutçu!

 

AK Parti Çatalca adayı Savaş Barutçu diğer aday adaylarının çoğunun desteğini alarak yarışlara girmeyi başardı. Ne var ki daha dün bir bugün iki demeden AK Parti Çatalca’da ilçe başkanlığı değiştirildi. Selim Güçbilmez’den sonra göreve getirilen Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Ender Karaş istifa ettirildi. İlçe teşkilatının sevilen isimlerinden olan Karaş’ın kısa süren ilçe başkanlığı ile başlayan gerginlikler daha yatışmadı.

Savaş Barutçu ve ekibi şimdilerde bir taraftan seçim çalışmaları yapmakta diğer taraftan da parti içi çekişmeleri yatıştırmak için enerji harcamaktalar.

 

Tebrikler Ali Kılıç

 

Bu arada, gazeteci arkadaşımız Ali Kılıç Maltepe Belediye Başkan Adayı oldu. Basın camiasının yakından tanıdığı Ali Kılıç’ın Maltepe gibi önemli bir ilçede aday olması medya dünyasında da sevince neden oldu.

Arkadaşımız Ali Kılıç’a başarılar diliyor adaylık sürecinde yanında olduğumuzu belirtiyorum.

 

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi