Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

CHP Kadın Kolları Sorunlu!

2012 yılında yazdığımız 3 yazımızda dediğimizi tekrar ederek bu yazımıza başlayalım; CHP, Kadın kolları kaldırılarak kazandığı %33 ile ana kademede etkin hale gelmelidir.

Çünkü bu ülkede asla kadın bir bütün olarak “insan kadın” olduğunu kavrayamıyor, sadece “kadınım” diyor.

Çağdaş olmanın koşulu “önce tür, sonra cinsiyettir”.

Kadın önce insandır.

Ancak ataerkil düzenin kökleştiği ülkemizde kadınlar ne yazık ki erkek egemen normlara boyun bükmüşler. Çok büyük bir bölümü en az %90’ı erkeksiz(1) hiçbir şey yapamaz olmuşlar.

Erkeklerle kendini aynı hakka(2) sahip görenlerin çok büyük bir bölümü ise bilgi birikim bakımından ezbere dayalı, asla üretmiyor. Çok az bir kısmı ise konunun farkında(3) ve duruma vakıf. Bu son gruptakiler ise ne yazık ki partilerde çok az bulunuyor.

Çok ilginçtir ki tüm kadınlar kendilerini bu son gruptaki kategoriye koymanın peşinde, ne yazık ki ülke gerçeği böyle bir şey yokkkkkk….

CHP de ise en büyük sorun; erkeklerde olsun, kadınlarda olsun birkaç günlük veya birkaç yıllık üyeleri ile eski üyelerin arasındaki kıdem sorunudur. Yeni gelenlerin hemen tümü kendini çok önemli görüyor. 6 ay geçiyor ısınıyor alışıyor, kendini 6 yıllık üye olarak tanıtmaya başlayıp kıdemli havasına giriyor (bu durum azımsanmayacak kadar çok).

 Ayrıca; Taze üyelerin büyük bir bölümü en büyük handikabı ne yazık ki parti üst düzey yöneticilerine ulaşarak kendilerini bir yere taşıma çabalarıdır. Bunuda genellikle geçmişinde ANAP, DYP vs gibi sağ parti köklü olan kadınlar yapıyor.

Bir yere gelebilmek için ilke, etik, siyasi duruş, laiklik, türban vs her şey ihlal ediliyor.

Özellikle son zamanlarda si ANAP’ın papatya türevdeşleri CHP de çoğalmaya başladı. CHP’ye türban sokmaya çalışan kadınları gördüğümüz gibi çok katı laiklik söylemiyle de öne çıkmak isteyen cahil fütursuz bir kesim dikkatli gözlerden kaçmıyor. CHP’nin ilkeleri ortada DNA sıyla oynatmaz. Bunu görmemek akıl dışılıktır.

Çok ilginçtir ki son yapılan KK kurultayında adayların etrafına baktığınızda partiye yeni gelenlerin daha çok olduğunu görürsünüz. Bu hanımların büyük bir bölümü görev yapma heveslisiyken, diğer bir bölümü ise ne yazık ki sadece kendisine hobi koltuk makam yaratmanın peşindeler.

Genel Başkanla bunlar samimidir, Genel başkan yardımcılarıyla bunlar kankadır, Genel sekreterle bunlar arkadaştır, aslında külliyen yalan bunlar sadece ortalıkta dolaşan başıboş mayındırlar.

Çok ilginç bir durum daha TBMM deki grup toplantılarında hep aynı kadın ziyaretçileri görürsünüz. Bir zavallı kadın gelir onları PM üyesi sanıp çekinir, salona bile giremez. Bu hanfendiler nedense her şeyin sahibidir. Aman ha CHP bunlara çok dikkat. Bunların eline diline düşeceğine Kasımpaşa’ya düş çok daha iyi!



twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi