Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

CHP Kendisiyle Yüzleşiyor!(2)

Dünden devam

Bizim anladığımız şu; MYK da şimdilik kaydıyla minimum bir değişiklik ve peşinden örgütlerde çalışmayan veya kargaşanın çok olduğu başta İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Mersin, Adana gibi il ve ilçe başkan ve yönetim kurullarında köklü bir çözüm yolu aramak olacaktır.

Daha uzun vade de çözüm ise; son birkaç seçimdir CHP’ye dışarıdan payanda yapılan sağ’dan kurtulmak olacaktır.

Tabii buna direnenler de olacaktır, muhtemelen başını Adnan Keskinin çekeceği bir grup sağdan kurtulmaya karşın farklı söylemler gerçekleştirecektir.

1 yıl kadar önce, parti içi dinamiklerden biri olan “Sol Taraf”ı tanıtmak amaçlı uğradığımızda en büyük tepkiyi aldığımız bizce sol dışına kendini atan Adnan Keskin MYK’dan uzaklaştırılacaktır.

Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Umut Oran, Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’den oluşan komisyon üyelerinden Umut Oran’ın bölgesi(İstanbul 3. Bölge) haricinde hiç birinin bölgesinde başarının olmaması bu beşli komisyonu açık hedef haline getirmiştir!

Bu beşli komisyonun ya tamamının ya da Umut Oran hariç Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Bihlun Tamaylıgil den oluşan 4 veya Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Bihlun Tamaylıgil den oluşan 3 kişinin gidebileceği yönünde görüşler ağırlıkta!

Emrehan Halıcı bir ilki yapmasına rağmen 2011 seçimlerinde de “Bilişim” işiyle ilgilendiğinden ve bunun ikinci kez istenilene varmayan bir durum olduğu için topun ağzındakilerden biri olarak görülüyor. Ancak yerini doldurabilecek başka birinin olmaması Halıcı için bir şans olabilir.

Osman Faruk Loğoğlu’nun istenilen performansı gösteremediği düşüncesi oldukça yaygın!

Sencer Ayata’nın kendini anlatamadığı görevine hakim olamadığı yönünde bir görüş hakim.

Şafak Pafey’i Genel merkezde görene aşk olsun, çok şahsi oynadığı yönünde (bende dahil) bir kanaat var!

Gürsel Tekin, Faik Öztrak, Haluk Koç, Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Yakup Akkaya, Perihan Sarı, Nihad Matkap gibi isimlerde şimdilik pek bir sıkıntı olmayacağı yönünde bilgiler edindik.

Ancak CHP ile iç analiz yaptığımız her yazımızın sonunu şöyle bağlamışızdır; Burası CHP, neyin ne zaman nasıl olacağı belli olmaz.

Yine aynı şeyi söylemeye devam edelim.

Evet, burası CHP…


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi