Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

CHP nasıl bir parti olmalı?

Delegelik sistemi muhakkak kaldırılmalı. Partideki her aşamadaki yönetici, üyeler tarafından geniş katılımla seçilmeli veya aktif/pasif üye seçeneğine geçilerek tabanda muhakkak en geniş şekilde aktif üyelerin belirleyeceği temsilciler ile kademeli seçimler yapılmalı!

Bu temsilciler tabandan tavana en genişten başlayarak makul kurultay yapabilecek sayıya ki en az 2500 en fazla5000 civarında olacak sınıra getirilmeli ki en fazla katılım sağlansın.

Gençlik kolları 25 yaş ile sınırlandırılmalı. 18-25 yaş arası gençler bir süre siyaset akademisi diye bir kurstan akademik ders almalı…

Kadın kolları muhakkak kaldırılmalı. Kadının elinden oyalanması için verilen adına “kol” denilen oyuncak alınmalı, hatta kadınlar bunu elinin tersi ile itmeli!

Çarşaf listeli üst kurul belirlenmelerinde ve son seçim olan kurultayda kesinlikle cinsiyet kotası aranmamalı, ancak “blok listede” kesinlikle kotadan en ufak taviz verilmemeli.

En küçük birimin yöneticisinden Genel Başkana kadar tüm yöneticiler Parti Okulundan mezun olmalı…

Hayatını idame ettirmek için her insanın çalışması gerekliliğinden yola çıkılarak zaman darlığı düşünülüp çoklu görevlerden kaçınılmalı.

“Her üyenin yapacağı bir iş var” düşüncesinden yola çıkılarak “bir kişiye bir görev verilmeli” asla ikinci görev verilerek; kişiye torpil gibi duran etiket sağlanıp kurum zarara uğratılmalı...

Bu zararlar sırasıyla; Üyeler arasında moral düşüklüğü, partiye kırgınlık, verilen göreve motife olamamak vb. olduğu gibi çoklu görev alan kişinin aldığı her iki veya daha çok görevin hiç birini tam olarak yerine getirememesine yol açabiliyor…

İl ve ilçe yöneticileri asla ve kata özellikle tabanda yapılacak örgüt çalışmaları için zamana ihtiyaç olduğundan dolayı “Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi ve Parti Okulu Eğitmeni” olmamalı. Şuana kadar olanların “Eğitmenlikleri veya yöneticilikleri” bitene kadar askıya alınmalı!

TBMM hariç, parti dışında görevi olanlar(Belediye Başkanı, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri) parti içi göreve, parti içinde görevi olanlar parti dışı göreve getirilmemeli! İmkânsızlık ve zorunluluk(özel durum) haricinde her bireyin tek görevi olmalı.

Yerel siyasette Belediye başkanlığı, meclis üyesi gibi görevlere tartışmaya açık bazı meslek grupları getirilmemeye özen gösterilerek farklı görevlerde yararlanılmalı…

Belediye başkanlarının, il ve ilçe örgüt yönetimlerine karışması müdahil olması, delege ve başkan belirlemeye kalkması muhakkak engellenmeli. Aksi durum disiplin suçu olarak ceza görmeli…

En doğru olanı ise; Biraz para ayırarak, parmak izi tanıyan cihazlar alınıp o cihazlar ile 10-12 gün süren seçimler yapılarak, her üyenin tabandan tavana ilçe, il ve genel merkeze kadar en geniş katılımla parti yönetiminin belirlenmesi için muhakkak çalışmalar yapılmalı. Bu durumda delegeye sıkışmak yerine üyeye açılmak gerekliliğinden yola çıkan yönetici adayları “en az hata yapan” yöneticiler olacaktır(!)

twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi