CHP NE YAPMALI?

Ülke yangın yeridir.Bu yangını AKP bilerek çıkarmıştır.Kül olan Cumhuriyet kurumlarının   yerine,kafasındaki şeri düzenin kurumlarını kurmaktadır.Cumhuriyet yıkılmıştır.Artık ülkede eski Türkiye’den kalma hemen tek eser yoktur.Olanlar da işlevsiz,atıl,göstermeliktir.Cumhuriyetin kurumlarının adı önündeki TC de kaldırılmıştır.

Yıllardır laik Cumhuriyet düşmanlarının,gericilerin,şeriatçıların,ikinci cumhuriyetçilerin koro halinde saldırdıkları birinci Cumhuriyet yoktur artık.Onun tüm kurumları dinamitlenmiştir.Askeri ve yargısı teslim alınmış,eğitim düzeni medreseleştirilmiş,polisi sürgün edilmiş,gazetecisi işsiz bırakılmış,aydını susturulmuştur.

Bunlar yapılırken ayrı ayrı gerekçeler üretilmiştir.Asker için “darbe yapacaklar” denmiş,yargı için “vesayetçi”,polis için “paralelci”,akademisyenler için “türban düşmanı”,cumhuriyetçi aydınlar-yazarlar için “laikçi” denilerek yurtseverler prangaya vurulmuştur.Topluma korku salınmış,ülkede keskin bir kamplaşma yaratılarak vatan bölünmenin eşiğine getirilmiştir.

NE YAPILMALI?

Yapılacak tek şey halkçı,cumhuriyetçi,ilerici bir siyasal örgütün öncülüğünde demokratik mücadele vererek ülkede birliği yeniden sağlamak,laik cumhuriyetin bayrağını yeniden dalgalandırmaktır.Bu öncülüğü yapacak tek güç olarak CHP görünmektedir.

Eğer CHP bu tarihi misyonuna sahip çıkarsa yığınları arkasında bulacak,ülkeyi içine düşürüldüğü girdaptan kurtaracaktır.Bunun için CHP’nin yapması gereken,vakit geçirmeden tüzüğünü ve programını yeniden yazarak,örgütünü yeniden kurarak,kadrolarını yeniden oluşturarak  kendini tepeden tırnağa yenilemektir.Dünya ve Türkiye gerçeklerine göre kendini yeniden konumlandırmaktır.

Bu görev ertelenecek,ötelenecek,kısa vadeli siyasal çıkarlara feda edilecek  bir görev değil,vatan ve namus görevidir.Fedakarlık ister,yürek ister.Vatan söz konusu olduğunda milletimiz fedakardır,yüreklidir.Kuvayı milliye olarak bunu,en güç koşullarda iç ve dış düşmana karşı göstermiştir.Yine gösterecektir.

Bu Cumhuriyet böyle kuruldu.Halkımızın, demokratik direnme hakkını kullanmasıyla kuruldu.Cumhuriyeti  yine böyle el ele vererek,direnerek,birlikte  yeniden kurmalıyız.Gün,halkın birliğini,vatanın bütünlüğünü yeniden sağlama günüdür.Birliğimizin ve bu topraklarda özgürce yaşama kararlılığımızın simgesi olan bayrağımız yurtta ve yurt dışında yerlere atılırken susmak,zillete sessiz kalmaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi