Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

CHP, Parti Okulu Coştu.

CHP parti okulunun Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen eğitmenleri İTÜ Maçka Sosyal Tesislerinde buluşup felekten bir gece çaldılar. Geceyi aydınlatan yaklaşık 200 kişiyi geçkin eğitim ordusu, CHP’yi nasıl bir gelecek bekliyor bununda sinyalini verdiler.

İlk olarak bu geceyi konukları içinde olduğum bizlere yaşatan Yusuf Haseki, Erdoğan Kelleci, Özlem Önder, Şemside Yener ve Turan Yavuz ile adını hatırlayamadığım o güzel insanları, başarılarından dolayı kutlamadan geçmek sanırım verilen emeğe saygısızlık olur…

Gecede üç konuşmacı yer aldı. Bunlar sırasıyla İstanbul il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Usta Eğitmen DR. Ümit Erkol ve CHP’nin Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı.

Üç konuşmacıda birer plaket ile taçlandırılırken Perihan Hanımı Parti okulunun sadece sorumlusu olarak yaptığı hizmetler için değil, ayrıca Okulun Annesi olarak ikinci bir taç ile onure eden öğrencileri Perihan Hanımı dakikalarca ayakta alkışladırlar. Bu sahne gerçekten görülmeye değerdi. Perihan Sarı, çok duygulanmış her zamanki akıcı konuşmasının yerini mutluluk fasılaları olarak duraklamalara bırakmıştı.

Usta Eğitimci Dr. Ümit Erkol çok önemli bir konuya değinerek geleceğe ışık tutmuştu, bu önemli konuyu Ümit Hoca şöyle açıklıyordu; Sevgili arkadaşlar, bir önceki turda eğitmen olarak görev yapan arkadaşımız ikinci tura danışman olarak çağrıldığında ‘ben dün eğitmendim şimdi neden danışmanım diye sormadan geldiler’ bu çok büyük bir aşamadır.

Evet, bu gerçekten çok büyük bir aşama, insan egosunun törpülenmesi eğitimin en zor olan kısmıdır. CHP eğitmenlerinde bu egoyu en aza indirdiği vakit kazanamamanın önündeki bir engeli daha kaldıracaktır…

İstanbul il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın şu söylemi de çok önemliydi; Benim için Parti Okulundan daha önemli hiçbir konu yok! Türkiye’nin en büyük vilayetinin il başkanı bunu söylüyorsa, önemsenmelidir.

Gelelim mekteplilere, yani PO Eğitimi Katılımcılarına. Parti Okulu eğitmenlerinin kendilerine öz güveni gelmiş, samimi insan sayısında müthiş bir artışı fark ederken yine o eski sürtüşmeci siyaset biçimini sergileyenleri de görmemezlikten gelmeye her ne kadar çabalasak ta “kör gözüme parmak” misali batıyorlar.

Her zaman her kuruma sızmalar olabileceği düşüncesini unutmadan o sızanları ehil hale getirmek sanırım usta eğitimcileri biraz zorlayacak. Dün siyasi hayatında entrikaların her türünü mubah görenlerin bugün bu kutsal görevin başarısını kendilerine mal etmek için çaba sarf edeceklerini/ettiklerini unutmamak gerek.

Atatürkün Bursa nutkunda söylediği her şeyi akılda tutarak “yok bizde böyle şey olmaz” demeden her türlü tedbiri alarak yoluna devam eden bir PO başarıyı daha kısa bir sürede yakalayacaktır diye düşünüyor umut ediyoruz…

Bugüne kadar birçok kurs ve eğitim gören biri olarak diyorum ki; Her faaliyette ‘önderlik’ çok önemlidir. CHP Parti Okulu içinde Perihan Sarı bir şanstır. Parti Okulunda Gencecik Perihan Sarı’ların yetiştiğini görmek gelecek için bana umut oldu, size de umut olsun…

Görünen o ki; Parti Okulu CHP’yi, CHP Türkiye’yi aydınlatacaktır!


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi