CHP TÜRKİYE’DİR

AKP, ikinci Cumhuriyetçiler’in yıllardır yapmak isteyip de yapamadığını yaptı.Dış güçlerle birlikte Laik cumhuriyeti yıktı.Yıktığı cumhuriyetin yerine yeni adla bir Türkiye kurmadı ama,Cumhuriyetin tüm kurumlarının içini boşalttı.

 Erdoğan’ın kafasındaki model,ülkedeki diğer tüm inanç gruplarını dışlayan katı Sünni şeri modeldir.Bu diktacı düzeni salt polis gücüyle kuramayacağını bildiği için,iktidara geldiği günden beri  yedeğine TSK’yi ve feodal unsurları almaya çalışıyor.

Bu yıkım karşısında üniter,çağdaş  Türkiye’den yana olan Cumhuriyetçi yurtsever halka şu görev düşüyor: Cumhuriyeti korumak,ülkeyi böldürmemek,bölücüleri etkisizleştirmek,demokratik cumhuriyeti halkla birlikte yeniden güçlendirmek.Bunun başarılabilmesi için halkın örgütlü olması gerekiyor.Oysa halk örgütlü değil,dağınık.

Ülkede gericiliğe,yıkıcılığa,bölücülüğe karşı halkı birleştirecek güç olarak CHP görünüyor.Bu noktada şu soru gündeme geliyor.CHP buna hazır mı,istekli mi? Ne hazır ne de istekli gibi görünüyor.Dahası CHP,iktidar olmamanın yollarını arıyor gibi bir görüntü veriyor.Eğer CHP,tarihi misyonunu hatırlayarak misakı milli sınırları içindeki bu topraklarda demokratik cumhuriyetin yeniden inşasına öncülük edecek iradeyi ortaya koyarsa,kurtuluş yıllarında olduğu gibi yurtsever halkı yanında bulacaktır.Bunun için CHP,kendini yenilemeli,yeniden yapılandırmalı,safralarından hızla arınmalıdır.Tabi önce Türkiye’ye ve Türk halkına sahip çıkmaya karar vermelidir.

CHP programını ve tüzüğünü,gelişen yeni dünya ve Türkiye gerçekleri ışığında yeniden yazıp,kadrosunu yeniden oluşturup halkın karşısına çıkarsa,halkla birlikte çok şeyi başaracağını görecektir.Bunu yapmayan,küllerinden yeniden doğup yıkıcılığın,bölücülüğün karşısına dikilmeyen CHP hem ülkenin kaosa sürüklenmesine seyirci kalmış olacak  hem de ufalacaktır.

Oysa CHP bu ülkenin birliğini,cumhuriyetin değerlerini temsil ediyor.CHP’nin zayıflaması ya da işlevsizleşmesi demek,ülkenin bütünlüğünün bozulması,cumhuriyetin sarsılması,gerici unsurların siperlerinden çıkıp halka sırparması  demektir.O nedenle CHP’nin tek görevi iktidar mücadelesi yapmak değil,iktidar mücadelesiyle birlikte,ona paralel olarak  Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini ve istiklalini de korumaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi