Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

CHP ve yerel seçim!

İstanbul un 3. Bölgesi CHP için her zaman çok sesli olmuştur. Rengârenktir, sürekli yarış olmuştur. Ancak yarışı kim kazanırsa kazansın sürekli bölge liderliğini Ankara’da kim yapıyorsa onun veya o günkü Genel Başkan Deniz Baykal’ın dediği olmuştur.

Önümüzdeki yerel seçimlerde bizce; “İlçe Kolektifi” denilen delege ağalarının oluşturduğu klik çok ilginçtir ki “ön seçim” istiyor. Çünkü “ilçe kolektifi” denilen güruh delege ağalığının başını çekiyor. Bunu iyi bilen Genel Merkez ise Önseçime sıcak bakmıyor.

İlkesel olarak kesinlikle önseçimden yana olmamıza rağmen ilçe, il ve Genel Merkezi bir örümcek gibi saran bu güruhtan, yani delege ağalarından kurtulana kadar, tavrımız aday belirlenmesinde Genel Merkezin inisiyatifinin sürmesi yönündedir.

“Hata yapmayan insan hiçbir şey yapmayan insandır” söylemi yüzde yüz doğru bir tespittir.

Biz bugün seçime çok kala, küçücük bir bölge tahmininde bulunacağız.

Çatalca, mevcut Belediye başkanı Cem Kara Çatalcalılar tarafından halen tutuluyor, ancak başkan olmayı aklından geçirende yok değil. Sıklıkla bazı isimleri duyuyoruz.

Silivri içinde aynı şeyi söylemek mümkün Özcan Işıklar halen vatandaş nezdinde yerini koruyor. Eski Başkan Selami Değirmenci beni unutmayın her an adaylığımı koyabilirim modunda.

Büyükçekmece ne yazık ki ilk saydığımız iki ilçeye benzemiyor Hasan Akkün iyice irtifa kaybetti, CHP için Akgün ün adaylığı tehlike demek. Başta Ali Ulvi Gökbulak ve Ali Şekeri izlemekte fayda var.

Beylikdüzü CHP’nin kazanmak istediği ilçelerin başında geliyor diyebiliriz. Beylikdüzü Çağdaş seçmen profili ile bizce CHP için en kolay ilçe. Geçen seçimlerde Belediye meclisinde çoğunluğu almasına rağmen yanlış aday nedeniyle Belediye Başkanlığını kaybeden CHP, sanırım bu kez Beylikdüzünde işi sıkı tutacağa benziyor. Mevcut İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday adayı olacağı kesin, ancak Ankara’dan Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen “iki” farklı adaydan bir tanesinin de çıkma ihtimalini de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Esenyurt, en karışık ilçelerin başında geliyor. Görevde olan İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un gönlünde Esenyurt Belediye Başkanlığının yattığını biliyoruz. Ancak Esenyurt’un kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Bülent Kerimoğlu faktörünü de unutmamak gerek. Son zamanlarda Ankara trafiğinde birbirleriyle yarış eden Bozkurt ve Çapanın veya bir başkasının adaylığı şuan oldukça karışık.

Avcılar,da Mustafa Değirmenci faktörü ciddiyetini koruyor, ancak Değirmenciyle girilecek seçim artık CHP için oldukça tehlikeli. İlçe başkanı Bayram Acar ve ustası Cafer Çınar ittifakı Değirmenci için çok şey ifade etmiyor. İki kafadar Değirmenciye parmak sallayıp pazarlık masasından bir şeyler kapmak peşindeler. Avcıların bu seçimdeki adayının bir bayan olabileceği kanısındayız(!)

Küçükçekmece, en karışık ilçe. Aday sayısı oldukça fazla; Mevcut ilçe Başkanı Kemal Çebi, Belediye Meclis üyeleri Sedat Özkan ve Oruç Oymak, il disiplin kurulu üyesi Kasım İvgen ve Gökhan Gümüşdağ’ın adaylıkları söz konusu. Biz bunların içinde 2011 yerel seçimlerde de İlçe Başkanı olan, ancak çalışma trendi düşük kalan Kemal Çebi’nin Ankara’da karşılığının olmadığı kanaatindeyiz. Bu işi göğüsleyebilecek şuan için Ankara’da karşılığı olan tek kişi Sedat Özkan’dır. Ancak sırasıyla Gökhan Gümüşdağ, Oruç Oymak ve Kasım İvgen’ide unutmamak gerek.

Bakırköy’de CHP her kim olursa olsun seçimi banko kazanır, ancak artık örgütü tanıyan bir adayla seçimi alırsa ancak o zaman CHP kazanmış olur.

Bahçelievler CHP için zor ancak Büyükşehir oylarını artırmak için demografik yapısı göz önünde bulundurularak belirlenen bir aday ile Büyükşehir oylarını artırabilir.

Arnavutköy, dönemin ilçe başkanı Ali İhsan Ercan ile girdiği 2009 seçimlerinde Büyükşehir oylarında en son sıradan ikinci sıraya yükselen CHP, Ali İhsan Ercan ile bu yola devam etmeli ki en azından Büyükşehir oylarına katkı bulsun.

Bağcılar ve Güngören, bu iki ilçeye kesinlikle solcu yönüyle öne çıkmış aday bulmalı. Bağcılar ve Güngören’de kesişme ideolojik yönde. Bu nedenle sağcının karşıtı solcu ile seçime giren CHP inanınki bu güne kadar aldığı oyu zirveye çıkartır.

Bu “solcu” aday düşüncemiz, Birinci bölgede; Ümraniye, Sultanbeyli, Maltepe, Kartal, Sancaktepe, Pendik, Çekmeköy, Tuzla. İkinci Bölgede; Sultangazi, Esenler, Bayrampaşa, Eyüp, Zeytinburnu. Üçüncü bölgede; Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Güngören, olmak üzere tüm ilçeler için geçerli olup; Silivri, Çatalca ve Şile için bölge insanı, Bakırköy, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Üsküdar, Adalar ilçelerinde daha farklı popüler birileri olabilir. Bu saydığımız ilçelerde reklamı öne çıkmış çağdaş adaylarla seçim daha kolay alınır. Örneğin Bakırköy’de Tarık Akan’ın Ateş Ünalerzene fark atacağı kanısındayız.

twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi