İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

CHP'LİLER SOSYALİSTLER,DEVRİMCİLER,ATATÜRKÇÜLER VE SOLCULAR

Hepimiz Önümüzdeki aylarda yapılacak c.başkanlığı seçimini tartışıyoruz.

Aranızdan bazıları hala başını kumdan çıkarmamakta ısrar ediyor. Ve bu ülke gerçeğini görmek yerine halk dalkavukluğuna soyunuyor.

1930 ‘dan 1960 ‘lı yıllar arasındaki albümlerinizi çıkarın eski siyah beyaz resimlerinize bakın, anılarınızı tazeleyin, köylerinizi kentlerinizi okullarınızı nasıl giyindiğinizi ne yediğinizi ne içtiğinizi okul sayınızı cami sayınızı öğretmen sayınızı imam sayınızı hatırlayın. Azda olsa üniversitelerdeki çağdaş eğitime mahkemelerdeki verilmiş tam bağımsız yargı kararlarına bakın.

Ve bu gün köylerinden kentlerinden çıkıp İstanbul’a Ankara ya İzmir’e gelenlerin kent kültürünü benimsemeden köy dernekleri kasaba dernekleri altında örgütlenmelerini kent kültürüne direnişlerini izleyin ve o yıllardan sonra toplumun nasıl tutucu bağnaz gelenekleri sürdürdüklerini dinin siyasete ticarete alet edilmesinde nasıl araç olarak kullanıldıklarını, insanların sosyal yaşamlarının nasıl dönüştürüldüğüne bakın. Cumhuriyetin rüzgârıyla ülkedeki gelişmelerin çağdaşlaşmaların önünün nasıl kesildiğinin resmine görün.

1960’lı yıllardan sonra özellikle büyük göç alan metropollerde insanların nasıl muhafazakârlaştırıldığını örtünme adı altında başlayan sonrada siyasal bir dayatma haline gelen türbanla kadınların nasıl arabis örtülere büründüğünü cumhuriyetin değerlerini özgürlüklerini nasıl yitirdiklerini bu anaların yetiştirdiği nesillerin bu gün nasıl olupta ülkeyi yönetmekte olduklarını düşünün Artık bu ülkede din iman ticaretinden siyasetinden daha karlı hiçbir sektör yoktur.Din ve inanç sömürüsüyle soygun yolsuzluk rant seçim kazanmak oy almak ülke yönetmek kesin sonuç alınan yöntemdir.

Böyle bir ülkede; siz bazı chp’ liler,solcular,muhafazakarlaşan bu toplumun mevcut değerlerinin farkına varmadığınız sürece  yüz yıl geçse de  bu ülkede seçim kazanamazsınız.Kafasını hala kumdan çıkarmak istemeyen adının başında prof ünvanları olanlar millete rağmen milletvekilliği yapanlar Atatürk’ün arkasına sığınan zavallı Atatürkçüler moda ve fantezi devrimcileri salon sosyalistleri tam bağımsızlık ABD emperyalizmi söylemleriyle ilericilik oynayanlar açın gözlerinizi ve hangi ülkede yaşadığınıza bir bakın.

Siz 50 yıldır kuran kurslarında cami altlarında yurtlarda dershanelerde cemaat okullarında çocuklarınıza ne öğretildi onlar nasıl yönlendirildi biliyor mussunuz.Dini ticarete çıkara ranta soyguna sömürüye indirgeyenlerin kendi aralarındaki güç savaşı çıkmasa ülkenizdeki yargının ordunun üniversitelerin tüm devlet kurumlarının dinselleştiğini cemaat ve tarikat yurtlarına dönüştüğünü,toplumun çoğunluğunun cumhuriyetin değerlerine karşı çıkar hale getirildiğini görebilecek miydiniz.

Bu gün tüm bunları gördüğünüz halde hala halktan kopuk popülist solculuk devrimcilik  ve chp.lilik  yapıyorsunuz.
Seçim sonuç alma işidir.Gücünüz mevcut gerçeğe göre nedir.Son yıllarda yapılan seçimlerin hangisinde oy yüzdeniz neydi.Bu gün oy yüzdeniz kaç olabilir.Bunları hesap etmek için ilk mektep eğitimi belki de okur yazar olmak bile yeterlidir.

Sizler hala içime sinmedi demokrat değil solcu değil Türkiye de doğmadı Amerika da  Avrupa da okumadı Kahire de okudu.Adının başında İslam olan bir uluslararası kuruma başkanlık etti.Onun için oy vermem sandığa gitmem aday mı yoktu şu şu kadar ilericidir devrimcidir solcudur chp.lidir niye o aday yapılmadı.Ey aymazlar siz bu düşüncenizle kime hizmet ediyorsunuz kimin değirmenine su taşıyorsunuz.Müslüman mahallesinde hala zorla salyangoz satmaya çalıştığınızın farkında mısınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlyas Öztekin Arşivi