İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

CHP’NİN SEÇİM BİLDİRGESİ

CHP’NİN SEÇİM BİLDİRGESİ

Kılıçtaroğlu CHP’nin seçim bildirgesini açıkladıktan sonra bazı çevrelerce kaynağın nerden bulunacağı bunların boş ve sıradan vaatler olduğu yalanını yaymaya çalıştıkları görülmektedir.12 yıldır uygulanan siyasi ve ekonomik politikalarla ülkede toplumsal barış bozulmuş ekonomik dengeler alt üst olmuş insanlar cinnet noktasına gelmiş ve son günlerdeki doların yükselişiyle halkın yoksulluğu kat kat artarken dolar milyarderi malum şahıslar servetlerine servet katmaya devam etmektedirler.
Her gecenin bir sabahı vardır.Yeterki insanlar doğacak sabaha inansınlar.

Kılıçtaroğlu’nun açıkladığı hedeflere inanmayan bir tek adam varsa otursun bir çetele tutsun yapamazsa bu konuda uzman birine danışsın.
AKP Libya da ki bedevilere Suriye de ki özgür Suriye ordusuna ve halen ülkemizi adeta işgal eden Suriyeli 2 milyona yakın insana bu ülke kaynaklarından ne kadar para aktarmıştır. Örtülü ödenekten kimlere ne kadar para verilmiştir.

Makam araçlarına uçan saraya ak-saraya ne harcanmıştır. Bu sarayın aylık gideri ne kadardır. Kimlere ne kadar makam aracı alınmış bu araçlara ödenen miktar nedir.Bunlar satılırsa ne kadar gelir elde edilir.Ak-saray devlet konuk evi olursa veya Ankara da ki tüm kiradaki bakanlıklar buraya taşınırsa ne kadar tasarruf edilir.

Adeta bedavaya özelleştirilen kamu malları yeniden değerlendirilirse ve yüksek gelir getirenler geri alınırsa yabancılara peşkeş çekilen madenler mevcut reel değerinde yeniden özelleştirilirse maden havzaları ham cevher satışları limanlar paralı yollar için yeni farklı bir uygulama getirilirse ve en önemlisi asgari ücretliden bordroludan alınan yüksek vergiler yerine zenginlerden gelirleri oranında vergi alınır vergi kaçırmaları önlenirse hiçbir geliri olmayan yoksul yurttaşlara aylık 1000 TL.maaş verilir.Emeklilere yıllık 2 değil 3 ikramiye ile asgari 2000 TL.Maaş ödenir asgari ücretten vergi alınmaz çalışanlara insanca yaşayacakları bir hayat sunulur.Tüm bunlar kesinlikle zor değil.Mesele halkın bu doğrultuda irade göstermesidir.
 
Bunun gerçekleşmesi halinde ancak insanca ve hakça bir düzen bu ülkede kurulabilir. Sosyal barış kardeşlik huzur gelir. 
Kılıçtaroğlunun söyledikleri az biledir. Daha çoğu yapılır.

BU ÜLKENİN KAYNAKLARI VAR. İHTİYACI DÜRÜST NAMUSLU ÇALMAYAN ÇIRPMAYAN HİLELİ İHALELERLE DEVLETİ SOYDURMAYAN BİR YÖNETİMDİR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi