Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Çok şakacısın be Başkan

Çok şakacısın be Başkan

Silivri Gündem

 

Bugün Başkan Işıklar Kırım turundan dönüyor. Kaymakam da... Ama Başkan Kırım'dan daha 1 Nisan gelmeden şakaları yağdırıyor. Yemezler. Başkan vallahi şaka üstüne şaka yapıyor. Yapıyor yapıyor...

Vallahi yapıyor. Değil mi Başkan? Sen bize şaka yapıyorsun? Yani sen aslında bu tecavüz skandalını önceden bilmiyordun değil mi? Yani Başkan sen bunu örtbas ettirmedin? Yani Başkan, olayda gözaltına alınan ve hatta biri tutuklanan personelinize Belediyenizin avukatını tahsis etmediniz aslında? Hatta belediyenizin personeli bile olmayan ama olaya adı karışan iki kişiyi de belediyenizin avukatı temsil etmiyor değil mi? Yani olayın mağduru olan personelinizi sahipsiz de bırakmadınız aslında... Biliyorum, siz bize şaka yapıyorsunuz. Hani yarın 1 Nisan ya... Yani, sizin de eşiniz çocuklarınız var. Yani siz belediye başkanlığı vazifenizden önce bir aile babasısınız, eşiniz var. Siz aslında neredeyse alkış tutmayacaksınız değil mi tecavüz suçlaması ile karşı karşıya kalan huzurevi müdürüne? "Ah ne güzel yapmışsın kardeşim" demeyeceksiniz ama biz öyle sanıyoruz galiba değil mi? Vicdanınız falan var yani...  Var değil mi Başkan? Ah be Başkan, çok şakacı adamsın vesselam!

Olaya adı karışan ve mağdureye "Sen beni ilgilendirmezsin, ben kurumun itibarını korumak zorundayım. Başının çaresine bak" dediği iddia olunan hanım abla mesela makamdan kafasını dışarı uzattığında aslında yüzü kızarıyor değil mi? Utanıyor üzerinde böyle bir şaibe olduğu için. Yani biz böyle olmadığını düşünürken aslında yanılıyoruz değil mi? Aslında hanım abla kamuoyunu aydınlattığımız için bize kızmıyor, kendi hatasının nerede olduğunu düşünüyordur değil mi? Utanıyordur, hicap duyuyordur yaşananlardan?

Neyse Başkanın ve ekibinin tatsız tutsuz şakaları bir kenara, bendeniz yetkilileri göreve davet ederken bir noktanın gözden kaçmamasını çok rica edeceğim. Kamuoyu adına ben soracağım, savcılarımız, müfettişlerimiz de sorar sanıyorum.

Şimdi bizim malum sayın Belediye Başkanımızın bu olaydan daha önce haberi var mıydı? Vardı da soruşturma açmadı mı? Yani Silivri Belediye Başkan yardımcısına mağdure M.A. yardım talebi ile gittiğinde "kurumunun itibarını korumak için" Silivri Belediye Başkan Yardımcısı hanımefendi bu olayı örtbas etti mi, etmedi mi? Bu soruların cevabı soruluyor mu? Kamuoyu bunları bilmeli, bilmek hakkı! Bu tecavüz rezaleti Silivri Belediyesi yetkililerince ne zamandır biliniyor ama susuluyordu? İşlem neden haber yayınlanana kadar yapılmadı? Yapılmadığı gibi nasıl örtbas edilmeye çalışıldı. Yaşanan olayda Silivri Belediye Başkan yardımcısı hanımefendi ne kadar kusurlu? Silivri Belediye Başkanı ne kadar kusurlu? Silivri Belediyesi olaya adı karışan ancak kurumun personeli olmayan iki şahsa belediye avukatını tahsis etti mi? Olayın mağduru olan hanımefendi de belediyenin personeli idi, o hanımefendiye avukat tahsis edilmesine ön ayak oldular mı? Yoksa tecavüze arka mı çıkıyorlar? Bilmeli. Kamuoyu bu soruların yanıtını öğrenmeli. Silivri Belediye Başkanı ve Başkan yardımcısı hakkında bunların incelenmesi adına soruşturma başlatıldı mı? Olaya birinci derecede adı karışan Başkan yardımcısı hanımefendi mesela hala görevinin başında mı? Bu hanımefendinin görevine devam ediyor olması, olayın soruşturulması aşamasında, olayda adı geçtiği için açıkça olayın tarafı olması nedeni ile, olayın incelenme sürecini ve soruşturmaların selametini nasıl etkiler? Şaibe yaratmaz mı? Yaratmıyor mu?

Ha bu arada Belediyeye yakın bazı kaynaklardan çok enteresan duyumlar alıyorum.. Hatta bunlar bazı internet sitelerinde de okur yorumları ile dillendiriliyor. Bakınız ne diyorlar mağdure hakkında bazı dedikoducular. "Bu mağdure hanımefendinin zaten biri ile ilişkisi varmış." Yani belli ki yolun yolcusu iması yaratılıyor. Ne enteresan değil mi? Velev ki kadının zaten başkası ile ilişkisi var olsun. -Ki olmadığını biliyorum. Şimdi var olması ihtimali, kadına tecavüz edilebilmesini haklı çıkarıyor mu? Yani misal sevgilisi olan yada eşi bulunan her kadına tecavüz edilmesi haklı görülebilir mi? "Ama zaten onun başka biri ile ilişkisi varmış canım" demek ne demek? Siz şuurunuzu mu yitirdiniz cancazım? Akli melekeleriniz yerinde mi?

Bu arada Kaymakamımızda bugün Başkan ile birlikte ilçeye dönüyor demiştik. Sayın Kaymakam, ilçemize/ilçenize hoşgeldiniz! Çekiştirmek gibi olmasın ama siz Kırım'dayken ilçede neler neler oldu bir bilseniz. Küçük dilinizi yutarsınız. Çatalca Kaymakamı biliyor. Sorun söylesin. Ben dedikodu yapmış gibi olmayayım şimdi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi