Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Çöp krizi büyüyor

Çöp krizi büyüyor

Silivri Gündem
Çöp krizi büyüyor
Yargıya intikal etmiş bir olayın bu kadar didik didik edilmesi ne kadar doğru bilemiyorum. Fakat siyaset çöpe karıştı bir kere... Yada çöp siyasete.
Silivri'de çöp ihalesi ile ilgili bir şikayet oldu savcılığa ve kıyametler koptu. Savcılık evrakları incelemek üzere polis nezaretinde alınca olay oldu. Baskın haberleri ulusal medyada yer aldı. Başkan Işıklar'a da kendini aklamak mecburiyeti doğdu. Yani ki, henüz incelemesi tamamlanmamış bir olayda öyle bir infaz edildi ki Işıklar, yaşanan bunca olay yazılan bunca haber konuşulan onca dedikodudan sonra çıkıp birşeyler söylemek, derdini anlatmak zorunda kaldı belkide... Oysa henüz incelemesi devam eden yargı süreci bile başlamamış bir olayda biraz daha sakin davranılabilirdi.
En azından inceleme sürecinin bitmesi beklenebilir, olayın bir incelemeden ibaret olduğu duyurulabilirdi. Bu kadar kıyamet koparılmayabilirdi.
CHP'de ilçe başkanının, Belediye başkanına destek vermesi takdir edilebilir. Örgütü ile arkasında durabilir ve bu en doğal hakkıdır belkide. Fakat tüm bu haberlerde nasıl bir karalama söz konusuysa CHP'de aynı şiddette bir aklama çabası söz konusu. Yani ki nasıl çıkan haberler fazlasıyla abartıldıysa ve bir infaz söz konusu ise haksız yere şu aşamada, aynı şekilde aklama çabası da yanlış bir tavırdır bu noktada.
Oysa sadece Özcan Işıklar'ın çıkıp konuşması daha yerinde bir davranış değil mi bu olayda? Yada sadece olayın şikayetçisinin...
Henüz inceleme aşamasındaki bir olayda aynı şekilde bir hüküm değil midir neticesi daha hiç net değilken bir ilçe başkanının çıkıp "Biz başkanın arkasındayız böyle bir şey olmamıştır" demek. Bu doğru bir davranış mıdır? Yada doğru bir davranış mıdır henüz incelemesi devam eden bir olayda Başkan'ı suçlu göstermek... Bu tartışmaların yada açıklamaların kime nasıl bir faydası var? Boş gündem yada bol dedikodu yaratmaktan başka, kafaları bulandırmaktan başka ne işe yarar? Olayı özünden uzaklaştırmaz mı? Daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmaz mı her kafadan çıkan ayrı bir ses?
Tabi Değirmenci bu tavra bürününce olay birden siyasi bir malzeme oluverdi. AK Parti'ye de gün doğdu. AK Parti'de çöp olayına girdi ve bir basın toplantısı ile açıklama yaptı. Yapılan her açıklama bu olayda Başkan Işıklar'a zarar veriyor, verecekde... Şimdi bu olan bitenden sonra, Çevre Temizlik ve Çöp İhalesi olması münasebeti ile Çevre Derneği de kendisine vazife görür de bir açıklama yaparsa şaşmamak gerekir. En doğal hakkıdır artık bu olanlardan sonra. Arkasından bir açıklama da köyleri beldeleri mahalleleri temizlenecek olan muhtarlardan gelir. Nitekim bu mevzu artık onları da ilgilendirir bir hale getiriliyor gitgide.. Açıklama üstüne açıklama yağar ve ben öyle boş boş bakarım ne yapıyor diye bu insanlar...
Kafa bulandıran bunca açıklama ve bu kadar kargaşadan sonra hepsine kulaklarımı tıkayıp gözümü savcılığa çevirdiğimi belirtmek isterim. Şu noktadan itibaren bu olaya ilişkin değer taşıyan üç açıklama makamı vardır söylemleri ile.. Bunlardan ilki Cumhuriyet Savcılığıdır incelemeyi yürüten kurum olarak. Diğeri olayın taraflarından Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dır ve bir diğeri de olayın diğer tarafı Mustafa Günaydın'dır... Gerisine... Heralde susmak düşer...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi