Mehmet Mert

Mehmet Mert

Cumhurbaşkanlığı seçimi!

Cumhurbaşkanlığı seçimi!

Geçtiğimiz hafta en çok bunu konuştuk.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman olacak?

Aslında küçük bir çocuğa bile sorsanız bu sorunun cevabını çok kolay verir.

Abdullah Gül 2007’de 11. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğinde her yedi yılda bir Cumhurbaşkanını TBMM seçiyordu.

Ancak 21 Ekim 2007’de yaptığımız referandum ile Cumhurbaşkanını her beş yılda bir halk seçebilir ve seçilen kişi en az iki defa aday olabilir seçeneklerini halkın büyük çoğunluğu ile evet oyu verdik.

Demek ki şuan yürürlükte olan Cumhurbaşkanının görev süresinin beş yıl olması gerekir ve eğer isterse Abdullah Gül 2012 Haziran’ındaki seçime de aday olabilir.

Zaten MHP Lideri Devlet Bahçeli’de bunu demek istedi geçenlerde.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da farlı şey söylemiyor.

Ne varki Başbakan Erdoğan ‘Cumhurbaşkanımız yedi yıllık süresini tamamlayacaktır’ diyerek kendi isteğini zorla olsa da yasal olmasa da kabul gördürmeğe çalışıyor.

 

Tartışma devam edecektir

 

Bu tartışma bir süre daha devam edecektir.

Erdoğan durumu güçlü olduğu TBMM’ye taşıyacak.

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ise Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaktır.

Benim kişisel görüşüm TBMM’de Abdullah Gül’ün mevcut durumu ile ilgili yeni bir karar alınmaz ise 2007 Haziran’da seçim yapılır ve halk büyük bir ihtimal ile (yeniden aday olduğu taktirde) Abdullah Gül’ü tekrar seçer.

Fakat benim anlamadığım şey ülkenin daha önemli problemleri dururken kim ya da kimler bu tartışmaları başlatıyor?

Sonuçta şuanda TBMM’de yeniden seçim olsa halkın iradesi de büyük bir ihtimal ile AKP lehine.

CHP ve MHP’liler yeni projeler üreteceklerine, kendilerini öne çıkaracak, halkın gözünde puan toplayacak tartışmalar yaratacaklarına tamamen AKP yönlendirmesi ile ortaya atılan tartışmalara takılıp kalıyorlar.

Sonuçta daha önceki tartışmalarda da olduğu gibi bu meselede de ne Bahçeli’nin ne de Kılıçdaroğlu’nun dediği gerçekleşecek.

Erdoğan ve AKP ne derse o gerçekleşecek.

Olan boşu boşuna suni gündemle oyalanan yurttaşa olacak.

 

Kendi gündeminizi oluşturun

 

Muhalefet partileri kendi gündemlerini oluşturmadıkları sürece ne oy oranlarını artırırlar ne de başarıdan söz edebilirler.

Bakın şimdi en fazla 3-4 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine nokta konacak.

Ve maalesef AKP nasıl istiyorsa öyle sonuçlanacak.

Peki en son bir basın toplantısında ‘Lemi cimi yok, seçimler beş yılda bir yapılır o kadar’ diyen CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu peki bu seçimler yine 7 yıla çekilirse ne olacak?

Hemen söyleyelim Kılıçdaroğlu yine yenik düşecek ve halk nezdinde yine söylediğini yapmayan, yapamayan lider olarak anılacak.

Bunu böyle demek yerine ‘Yasalarımız Cumhurbaşkanı beş yılda bir halk tarafından seçilecek diye yapılan referandum ile şekillendi. Bunun uygulanmasını arzu ediyoruz. AKP yönetimi bu yasayı da uygulamayacaksa o zaman neden halka sordu’ diyerek daha şimdiden topu AKP’lilere atsa ve gelişmeler doğrultusunda da durum nasıl netice kazanırsa kazansın seçmenlerine, hayranlarına, taraftarına mahçub olmasa daha iyi olmaz mı?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi