İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Ülkemiz cumhuriyetten bu güne kadar hiçbir dönemde bu kadar kötü yönetilmemiş çevresinde ki komşuları ve dünya devletleri ile bunca itilafa düşmemiş düşman kazanmamış içerde yurttaşların birlik beraberliği inançları etnik yapıları mezhepleri sorgulanır hale gelmemiş toplumda ayrışma bölünme düşüncesi yerleşmemiştir.

Her ortamda Dünya liderliğine soyunan Erdoğan’ın antidemokratik düşünce ve tavırları, halkına uyguladığı şiddet dolaysıyla Avrupa da Amerika da kendisiyle alay edilmekte ve kınanmaktadır.

İçerde ve dışarıda teröristlerin çirit attığı, devletin yollarının uzun süre kapatıldığı teröristlerin istediği yerde istediği eylemi yaptığı milletin,şerefi onuru olan şehitlerin kanından rengini alan bayrağının indirildiği, askerinin başına çuval geçirilen sınırları aşıp ülkesinin halkının komşu ülkeler tarafından katledildiği uçağının düşürüldüğü, vatandaşlarının rehin alındığı her önüne gelenin bir şamar attığı ülke haline geldik.

Diğer yanda bunca iç ve dış düşmana karşı birlik beraberliği sağlamak hukuku yansız tarafsız işler halde tutmak üniversiteleri bilim yuvası haline getirmek orduyu, emniyeti güçlendirmek kamu görevlilerinin tarafsız görev yapmasını sağlamak eğitimi çağdaş dünyaya entegre olacak şekilde planlamak yerine, okullar çağ dışı eğitim veren kökten dinci radikal İslamcı yetiştiren imam hatiplere dönüştürülmüş ordunun yönetim kadroları dağıtılmış cumhuriyete bağlı gelecek vaat eden komutanlarına kumpas kurulmuştur. Emniyet eğitim ve yargı önce cemaatlere tarikatlara teslim edilmiş sonra silah geri tepince binlerce eğitimci yargı mensubu ve emniyet çalışanı aile yapılarına liyakatlerine mevkilerine bakılmadan görevden alınmış ya da sürülmüştür.

Böyle bir ülkede cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Bu seçimde bölünmüş parçalanmış orta doğuda kaosun içine çekilmiş içerde etniksel ve mezhepsel savaşların eşiğine gelinmiş terörle pazarlık ve antlaşmalar yapılmış yolsuzluğun soygunun zirve yaptığı yapanın yargılanamadığı dinin alabildiğine siyasette kullanıldığı bir Türkiye ye devam mı diyeceğiz yoksa tarafsız siyasi aktörlerin etkisinde kalmadan milletin din dil ırk etnik köken siyasi düşüncesine bakmadan her kesimi kucaklayan partiler üstü bir cumhurbaşkanımı seçeceğiz.

Çatı adayı fikriyle akılcı bir yola giren CHP ve MHP den kendi partili adaylarının tek tek aday gösterilmesi halinde ne kadar oy alacaklarını hesap etmek en kolay denklemdir. Kimse ucuz halkçılık yapmasın. Türkiyenin somut gerçeği ortadadır. Gönlümüzün istediği içimizden geçen duygularımızın yolu değil aklın mantığın yolunu bulmak zorundayız.

Dünyada tanınan özellikle orta doğuda saygın olan sözü dinlenen akademik kariyeri bu güne değin uluslar arası alanda aldığı görevler ülkemizin gelmiş geçmiş en dürüst sosyal demokrat politikacısının devlet üstün hizmet madalyası verdiği  İngiltere’nin  Amerika’nın seçkin üniversitelerinde kürsüsü olan bu ülkelerin devlet nişanı verdiği  Atatürkçü  çağdaş İslamcı bir insan olan EKMELETTİN İHSANOĞLU  bulunabilecek en uygun adaydır.Halktan kopuk Ankara da mekan tutmuş sosyal demokrasiyi solu muhabbet sofralarının eğlencesi yapan popülist bazı CHP’liler ve  salon sosyalistleri ile her devirde solcu görünümlü sağın payandası küçük marjinal partiler gölge etmesinler  başka ihsan istemiyoruz .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlyas Öztekin Arşivi