CUMHURRİYET İLÇESİ ÇATALCA

   Sevgili okuyucularım  2 ay dır köşemi yazıyorum nereye gitsem ilçe dışında kiminle görüşsem  özelikle  pikniğe gelen piknikçiler tarafında dile getiriliyor.
Ne zaman Çatalca’ya pikniğe gitsek  Çatalca’nın kokusu farklı,  hele ki girişte ilçenin havası değişmiş çoluk çocuk tam bir Cumhuriyet ilçesine  geldiğimizi çok da mutlu olduğumuzu  bu düzenlemeyi yapan emeği  geçen herkese teşekkür ederiz diyorlar.
   Pikniğe gelen vatandaşlar  girişteki  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in koca tepe anıtının olması inanın  bizlere huzur veriyor. Helal olsun bu anıtı ilçe girişine yapmaları muhteşem, bu sözleri Çatalcalı olmayıp’da dışarıdan pikniğe gelenler söylüyor. Ne kadar güzel girişteki anıtı  kim yaptı? Çatalca Belediyesi Fen işleri müdürü ve Başkan yardımcısı Erhan Güzel kardeşimizin eseridir, kendisini kutlarım sizlerin adına. 
  Şehirlerin ilçelerin hatta köylerin ilk giriş kısmı çok önemli bakın herkes Çatalca’nın değişen çevresini konuşuyor, hem de dışarıda benzeri bir yerde Kırklareli’nde girişinde Taş ağıl köyü var helal olsun Taş ağıl köyü muhtarına ve halkına,  orada da girişte kara yolun üzerinde 5 metre boyunda, hem de tabelaya yazmışlar koskoca Atamızın resmi ve altında  yazar Cumhuriyet’ i sen kurdun biz yaşatacağız Atam izindeyiz. Taş ağıl köyü muhtarı ve halkı  defalarca okudum bravo dedim, işte şehirlerin girişi ne kadar önemli insanın aklında kalıyor gezdiği yerler.
   Daha önce B.Çekmece köprüsünün iki yanında bayrağımız ve Atamızın portresi vardı, her geçişte başkan Akgün’e bravo diyordum ama gel gör ki şimdi portre ve  Bayrağımızın kenarları paslanmış, görünüm çok kötü umarım düzeltirler. Önemli not okuyucularım diyor Çatalca’da veteriner çetesi ne oldu şu anda soruşturma aşamasında merak etmeyin sonuca az kaldı Bayramdan sonra açıklayacağım her şey delil tespitle olur yok sa kimsenin ekmeğiyle oynamayalım. Bu köşe babamın yeri değil benim bile kızdığım adamlar  var yazmıyorum köşem halkın köşesidir, merak etme doktorum araya da adam koyma  kendinden eminsen korkma kayıp olan 2000 hayvan küpesini ben yemedim ya  neyse bayramdan sonra… hepinize iyi bayramlar dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi