Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Daha fazla gerginliğe hazır olun!

Ey Türkiye halkı, ey seçmen!

Ey “Ben lafa değil icraata bakarım” diyen tv reklamcılarına inanalar!

Ya vicdanınıza ya da dünya nimetlerine bakın, ona göre oy verin...
Bakın biz; Taşeronda inin inim inleyen işçiye bakarız.
Kadrosu verilmeyen öğretmene bakarız.
Buz gibi havada; Elektriği, gazı, suyu kesilene bakarız.
Annesinin parçalarını eteğinde taşıdığı Ceylan’a bakarız.
Açlıktan ölen Ayaz bebeğe bakarız.
Dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'a, kasıtlı öldürülen Ethem Sarısülük'e bakarız.
Biz, ekmek almaya gidip te evine dönemeyen Berkin Elvan'a bakarız!

Biz ayakkabı kutularında saklanan kamunun parasına bakarız. Biz Silivri’de, Deniz Feneri yolsuzluğunda, 17Aralık operasyonlarında Adaletin nasıl askıya alındığına, Hukukun nasıl guguklaştırıldığına bakarız. Emeklinin İşçinin geçim standardına bakarız. Sendikaların üye sayısına etkinliğine bakarız. Üniversitelerin nasıl yüksek liseye dönüştürüldüğüne bakarız. Vurgun soygun kasetleriyle ülkenin nasıl soyulduğuna, Ahlakın nasıl dibe vurduğuna bakarız!

Biz, Halkına biber gazı, gaz kapsülü attırana değil, vicdanı olana dürüst olana bakarız.

***

Bir başbakan düşününki; hayali düşman yaratıyor. 50 yıldır tek başına iktidar olmamış CHP’yi halen suçluyor.

Bir Başbakan düşününki; Ana muhalefet partisi Genel başkanını Mezhebinden dolayı suçluyor.

Bir Başbakan düşününki; 11 tam yıl bitirip 12. Yılını sürdürdüğü ülkenin bu güne kadar hiçbir partisinin almadığı destek ile iktidar olacak, TSK’dan tutunda HSYK’ya kadar kendisi dizayn etmiş.

Bir başbakan düşününki; İçişlerine bağlı polisi, Adalet bakanlığının savcı ve hâkimlerinin her türlü tayin maaş gibi yaptırımları elinde tutacak ve o başbakan savcılara; kim suçluysa sonuna kadar üzerine gidin diyeceğine “elimde olsa ben bunları yargılardım” diyecek.

Bir Başbakan düşün, ülkenin en önemli kurumlarından İstihbarat kurumunu kendini sağlama almak için dizayn edecek ülke aydınları ve tüm dünya buna sessiz kalacak. Ve bu başbakana halen destek veren bir kitle olacak(!)

***

269 gündür Berkin Elvan'ın katilini bulamayan hükümetin İstanbul il başkanı günah işleme özgürlüğü savunucusu Aziz Babuşçu 9 dakika sonra tv ye bağlanıyor ve diyor ki “Burakcan Karamanoğlu’nu göstericiler öldürdü!” El insaf Babuşçu el insaf(!)

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, İstanbul'da hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu için, "Kılıçdaroğlu'nun illegal askerleri tarafından katledildi bu kardeşimiz," diyecek kadar fütursuzlaşıyor.

Geriyorlar bu memleketi. Çünkü bugün olmasa yarın gideceklerini çok iyi biliyorlar. Gidişlerini uzatmaya çalışıyorlar. Demokrasiyi kullanarak geldikleri iktidar da teokrasiyle kalmaya çalışıyorlar. Becerebildikleri kadar ayak direyecekler. Ancak her ne olursa olsun seçimle geldikleri yerden seçimle gitmeyecekler.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi