İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

DEĞER Mİ?

Bir ömrü bir güne sığdırırmış kelebekler. Keşke koca bir ömrü kelebekler gibi ışıltılı görkemli ve renkli yaşayabilsek. Ülkemize halkımıza ailemize çevremize dostlarımız sevdiklerimize onurla anılan bir isim rahmetle yâd edilecek bir eser hoş bir seda bırakabilsek şu yalan dünyada.

Nedir bunca hırs tutku riya yalan dolan insanların en mahrem duygularına saldırılar emeklerine alın terlerine hiçbir etik kural tanımadan el koymak eşe dosta yarene peşkeş çekmek.

Bunca kötülüğü İslam dini ile asırların içinden süzülüp gelen, onun asli ve son kitabı olan kuranı kullanarak toplumu dinle doğmalarla aldatarak onların yoksul biçare oluşlarını kullanarak yapmak soysuzluğun ihanetin en büyüğüdür.
Barışın kardeşliğin kurulamadığı bir dünyada savaşın kanın çıkarın rantın ahlaksızlığın kardeşin kardeşi öldürdüğü ayni dine inanların birbirini katlettiği birilerinin kandan dinden nemalanarak elde ettiği kirli paraları bu işlerde kullandığı bir İslam dünyası yüce kitabın emrettiği İslam değildir.

Milyarlarca insan göçüp gitmiştir bu dünyadan. Adı asırlar boyu acıyla gözyaşıyla lanetle anılanların yanında insanlığın hizmetine sundukları icatlarıyla yeni farklı buluşlarıyla ortak değerlerle sözleriyle sazlarıyla yazdıkları çizdikleriyle hayır ve hasenatlarıyla adları rahmetle saygıyla anılanlar unutulmayanlardır.

Acıların kanın ve yoksul insanların ahı üzerine kurulan hanların hamamların kasalar dolusu paraların pulların edinilen servetlerin hırsların tutkuların çalıp çırpa dürtülerine yenik düşenlerin sonu; ya beş metre beyaz bezle birkaç tahta parçasıyla bir tıkaçla konacakları yerin iki metre altı, ya da yaşıyorlarsa bir hesap soran çıkmışsa,demir parmaklıklar ardında iki metre karelik karanlık soğuk dehlizlerde geçecek bir ömürdür.

Değer mi?...Çocuklarına milyar dolarlar bırakmak uğruna, bunca kirli paralarla şiddetle kanla gözyaşıyla yalanla aldatmayla dolu haysiyetsiz bir ömür sürmeye ve yukarıdaki hazin sonla göçüp gitmeye.
O çocuklara yoksul onurlu sevecen rahmetle anılan bir isim bırakmak şereflerin mevkilerin makamların unvanların en yücesidir.



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlyas Öztekin Arşivi