DENSİZLİK!

PKK cinayet örgütünün Meclisteki uzantısı partinin bir milletvekili,Çanakkale Zaferi’nin 98.yıldönümünde,Atatürk’ün emperyalizme karşı ilk adımı attığı Erzurum’da taraftarlarına diyor ki: ”Gelin Kemalizm’i tarihin çöplüğüne atalım.”Daha önce de,”tekke ve zaviyeler açılsın” diyen adam bu adam.

Önce,emperyalizm nedir,bağımsız yaşama nedir,Kurtuluş Savaşı nedir,Kemalizm nedir bilmeyen bu feodal,zifiri karanlık kafaya,terbiye sınırlarını aşarak saldırdığı Kemalizm’in ne olduğunu bir hatırlatalım.
“Çöplüğe atalım” diye hempalarına çağrıda bulunduğu Kemalizm,Anadolu insanının öz yurdunda özgürce ve insanca yaşama azminin adıdır.Kemalizm,mazlum milletlerin uyanış bayrağıdır.Kemalizm,yüzyıllarca yüzüstü bırakılan Anadolu toprağının yeşermesi,Anadolu insanının cehaletten kurtulma hamlesidir.Kemalizm,Anadolu’da yaşayan halkların el ele,gönül gönüle uygarlığa yürümek için irade birliği ettiklerinin özel adıdır.
Bütün dünyanın farkında olduğu bu tarihsel gerçekliği göremeyen bu zavallı,Kemalizm’e küfrederek,onu çöplüğe atarak mutlu olamayacağını ve halkını mutlu edemeyeceğini bilmiyor.Bilmiyor çünkü Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü anlayacak yeterlikte ve  yetkinlikte değil.Görgüsü ve kültürü bunu kavramaya yetmiyor.Çünkü kafa,feodal kafa.

Kemalizm’i yok ettiğinde, şimdi ülkede kardeşçe yaşayan halkların,birbirinin boğazına sarılarak ülkeyi cehenneme çevireceklerini göremiyor.Yugoslavya örneğinden bile habersiz bu zavallı adam.Atatürk’ün milliyeti değil,eşit yurttaşlığı esas alan ulus devlet yarattığını bilmiyor.

Atatürkçülük Anadolu’da, yalnız bir milliyetin değil,birçok halktan oluşan bütün bir milletin barış içinde birlikte yaşamasının garantisidir.Kemalizmi çöpe atmayı öneren vekil,temsilcisi olduğunu sandığı Doğulu yurttaşlarımızın sosyo-politik düşüncelerini mi dile getiriyor yoksa emperyalizmin sözcülüğünü mü yapıyor? Taşeronluk yapıyorsa,bunu dahi başaramayacağını,başarmak için Doğulu yurttaşlarımızdan bile destek bulamayacağını bilmelidir bu vekil.
Emperyalizmin yerli işbirlikçilerinden destek görmese,Atatürkçülüğe dil uzatamaz bu vekil.İktidarın valisinin,Doğu illerimizden birinin girişindeki Atatürk’ün özdeyişini bulunduğu yerden kaldırması,Cumhuriyete başkaldıran asilerin heykellerinin dikilmesi bu densizlere güç veriyor.

Yasalarımız terörü ve teröristi övmeyi;bölücülük yapmayı,Atatürk’e hakareti suç saydığı halde,pervasızlığın ve ihanetin uçlarında dolaşan bu vekile haddindi bildiren yok,”yasaları  çiğniyorsun” diyen yok.”Türk milletine ve onun  değerlerine hakaret ediyorsun” diyen yok.Hükümet çevrelerinden tek ses eden yok.Ömürlerini bölücülerle mücadele ederek geçiren askerlerimize, ömür boyu cezalar yağdıran Cumhuriyet Savcıları,olup bitenlere gözlerini ve kulaklarını kapatmış,onlardan da ses seda yok.
Türk milleti yüreklidir,yurtseverdir.Dün Koçgiri’de,Dersim’de kaytaklığı nasıl tepelediyse bugün de tepeleyecek güçtedir.söz konusu vatan olduğunda kurtlar kuşlar bile dirilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi