Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Dikkat! “Işıklar” aramızda geziyor

Dikkat! “Işıklar” aramızda geziyor

Şimdi de tavla yasağı geldi… yuh artık…

Yahu, sigara yasağı dediniz, kamu sağlığı var dediniz, içen var içmeyen var dediniz, mekan sahibi işletmelerin  iflas feryadını duymazlıktan geldiniz bir şey demedik. Şimdi de öyle bir yasak getirdiniz ki, millete kendinizi güldürüyorsunuz. Şimdi diyeceksiniz ki; Neler oluyor Fatoş hanım bu ne sitem.  Son aldığım duyumlara göre kahvehaneler de, çay bahçelerinde okey, tavla, pişpirik ne varsa yasaklanmış. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Silivri’de ki bütün çay bahçelerini kahvehaneleri gezerek bilgi vermiş o yasak bu yasak diye.  Allah’ım, Yarabbim bu günleridemi görecektik diyesim geliyor. Birde şunu merak ediyorum. Bu ilginç yasaklar sadece Silivri’ye özel mi? Çıkartılıyor. Çünkü bakıyorum da İstanbul içinde ki neredeyse bütün mekanlarda sigarada içiliyor, tavlada oynanıyor, pişpirik de atılıyor. Sanırım bize bu yasağı getiren zat-ı muhteremler en son oynadıkları pişpirik de yenilmişler ve hemen bir ferman yayınlamışlar “- Tezz Silivri’de pişpirik, tavla, okey yasaklanaaaa” hoppalaaa… bu ne böyle yahu.. Şimdi yaz da geliyor ben birkaç arkadaşımla açık alandaki bir çay bahçesinde oturup okey keyfi yapamayacak mıyım? hadi beni de bir kenara bırakın bildiğim kadarı ile bizim ilçe Kaymakamı A. Mesut Demirkol tavla hastası bir mülki amirimiz.. en çok ona üzüldüm valla. Kaymakam beyde tavlasını artık evde oynar. Tabii ona da yasak gelene kadar.

En beğendiğim proje balıkçı barınakları oldu

Geçtiğimiz günlerde davet edilmesem de, takip ettiğim Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 2 yıllık değerlendirme toplantısına şöyle bir baktım da öyle hatırı sayılır pek bi hizmet göremedim. Zaten yapması gerekenleri yapmış.  Yarım yamalak bir sürü projesi var başkanımızın. Bitire bildiği en güzel proje de 23 Nisanda açılacak olan balıkçı barınaklarının oraya yapılan “balıkçılar çarşısı” oldu. Yeri ve mevkisi bakımından,  görsel estetiği ve sunulan lezzetli hizmete söylenecek laf yok. İlçemize yakışır bir proje hayata geçiriliyor. Emeği geçenleri kutluyor, işletme sahiplerine de hayırlı bol kazançlar diliyorum.

Nice 5. Yıllara “Davutoğlu”

 İlçemizde ki gazetecilerin ağabeyi, yol göstericisi olmuştur her zaman. Saygımız ve sevgimizin eksik olmadığı bu kişi Cihangir Davutoğlu.  İnternet gazeteciliğini başarılı bir şekilde tam 5 yıldır sürdüren ve 16 Nisan Cumartesi günü Klasis Otelde 5. Yıl kutlaması yapacak olan Cihangir ağabeyimizi şimdiden kutluyor ve daha nice yıllarda başarılı gazeteciliğinin devamını diliyorum.

Dikkat!  “Işıklar” aramızda geziyor

Şu bizim Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, hani geçtiğimiz günlerde de bir köşe yazımda kaleme almıştım… Yurt dışı gezilerini eleştirmiştim… Sık sık izine çıkıyor koltuğu boş bırakıyor demiştim ya.. Öğrendiğim kadarı ile bizim başkan izinli olduğu zamanlarda halkın içine inip gerçekleştirdiği projeleri anlatıyor ve yapım aşamasında ki işleri yerinde takip ediyormuş.  Şöyle bir düşündüm de yahu bu kadar çok izin kullanan başkan neden ortalıkta gözükmüyor. Ben her gün fink atıyorum ilçenin dört bir yanında bir türlü kendisi ile karşılaşamadım. Acaba diyorum bizim başkan teftiş için kılık mı değiştirip geziyor. Siz siz olun çarşıda pazar da başkanı eleştiren sözler söyleyip hakkında olur olmaz yerde dedi kodu yapmayın. Olur ya bizim başkan aranızda olur tanıyamazsınız. Sonra mahcup olursunuz… Gözlerinizi dört açın “Işıklar aramızda geziyor”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi