AB'den Türkiye'ye yeni uyarı

AB'den Türkiye'ye yeni uyarı
AB Dönem Başkanı Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Türkiye’nin AB müzakere sürecini ilerletmek istediklerini belirterek “Sadece bu bize bağlı değil Türkiye’de bu sürecin ilerlemesi için dikkatli olması gerek” dedi ve bu açıdan “insan hakları i
Linas Linkevicius ABHaber’e verdiği mülakatta “Bölgesel Politikalar”a ilişkin 22. başlığın açılacağını vurgularken “Litvanya’nın Türkiye ile ilgili pozisyonu belli. Türkiye’nin AB üyeliği ve Batı Balkan ülkelerin AB entegrasyonunu destekliyoruz bu gayet net ve açık” şeklinde konuştu. 

Litvanya olarak sadece 22. başlığı değil, 23. başlığı gibi diğerlerini de açmak istediklerini ifade eden Linkevicius, “Hedefimiz Türkiye ile dönem başkanlığımız sırasında Hükümetlerarası Konferans düzenlemek” sözlerini de kullandı. Linkevicius, şunları söyledi: 

“Başlıkların açılmasının sadece bize bağlı olmadığını söylemeliyim. Türkiye’deki gelişmelere de bağlı. İnsan hakları ihlali olmaması gerekiyor. Sürecin ilerlemesi için Türkiye’de dikkatli adım atmalı. Sonuçta AB’de müzakere başlıklarının açılması için uzlaşı gerekiyor. Bunu göz önünde bulundurmalıyız. Müzakere başlıklarının açılması Türkiye’de bağlı olduğunu görmeliyiz, o açıdan herkes dikkatli olması lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.