Almanya'da Gezi eylemleri

Almanya'da Gezi eylemleri
Hamburg ve Frankfurt'taki demokrat güçler Gezi Parkı'na destek eylemleri yapıyor.
Almanya'nın Hamburg ve Frankfurt kentlerinde Gezi Parkı direnişçileriyle dayanışma gösterileri devam ediyor.

İstanbul Valisi Mutlu'nun her defasında "Kesinlikle polis müdahalesi olmayacak" açıklamasına rağmen, Başbakan'ın Ankara-Sincan konuşması akabinde polisin direnişçilere saldırarak Gezi Parkı'nı boşaltması Almanya'da tepkiyle karşılandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Ankara Sincan"da toplanmış halka hitaben yaptığı konuşmanın ardından Taksim Gezi Platformu direnişçilerinin gösterilere devam kararı alması üzerine, polisin şiddet uygulaması Almanya'daki demokratik güçleri ayağa kaldırdı. 

Aralarında ATİ, DİDF, YEK-KOM gibi demokratik kitle derneklerinin yer aldığı Demokratik Güç Birliği ile Avrupa Karabağlılar Derneği (AKD) tarafından dün akşam saatlerinde kısa süre içinde yapılan çağrı sonucunda Altona tren istasyonuna gelen yüzlerce gösterici, Sternschanze Rota Flora önünde toplanarak, "AKP faşizminin uygulamalarını" protesto etti. 

Demokratik Güç Birliği adına bir konuşma yapan avukat Mahmut Erdem AKP'nin direktifiyle Gezi Parkı direnişçilerine dün gece başlayan polis şiddetini sert bir şekilde eleştirerek, hükümetin istifa etmesi gerektiğini bildirdi. 

BAYRAK TARTIŞMASI HAMBURGLULARI İKİYE BÖLDÜ

Bu arada Taksim Gezi Parkı direnişine destek amaçlı daha başından beri Almanya'da düzenlenen mitinglerde yaşanan bayrak ve poster krizi Hamburglu demokratlari ikiye böldü. 

Başta CHP Hamburg Birliği, Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yetkilileri ile Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) , ATIF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu), Alevi Kültür Merkezi, Yek-kom gibi çok sayıda derneğin bir araya gelerek oluşturdukları Demokratik Güç Birliği Platformu arasındaki Türk bayrağı ve Apo posterlerinin taşınması, mitinglerin ayrı ayrı düzenlenmesine yol açıyor. 

İki ayrı grup Hamburg'da hemen hemen her gün farklı saatlerde ve günlerde Gezi Parkı'na yönelik direnişleri destek amaçlı miting düzenliyor. 

İki taraf arasında "uzlaşma" komisyonunun bir araya gelmesi ve olumlu bir netice alınmaması gösteriye katılan demokratları rahatsız etmeye başladı. 

"AKP ve faşist zihniyetine" karşı demokratik güçlerin asgari müştereklerde bir araya gelerek ortak bir Platform oluşturamaması ve iki grubun bayrak ve poster taşınmasında ısrarcı tutumu ile bazı kişilerin kişisel tutumlarının belirleyici rol oynaması Hamburg'da büyük tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.