İsrail, Gazze'ye Yönelik Operasyonlara Yeniden Başladı

İsrail, Gazze'ye Yönelik Operasyonlara Yeniden Başladı
İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik operasyonlara yeniden başladığını açıklayarak bölge halkından dışarı çıkmamalarını istedi.
İsrail'in Refah kentine düzenlediği saldırıyla ateşkesi bozmasından bu yana yapılan saldırılarda en az 30 Filistinli öldürüldü. İsrail ise kendi bozduğu ateşkeste Hamas'ı suçlarken ateşkesin bittiğini BM'ye bildirdiğini açıkladı.
REFAH BÖLGESİNİ BOMBALADI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin çağrısıyla İsrail ve Hamas arasında başlayan ateşkes, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesini bombalamasıyla son buldu.

3 SAAT İÇİNDE 30 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail, Refah'ın doğusuna topçu ateşi gerçekleştirdi. Saldırıda dört Filistinli hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Filistin İçişleri Bakanlığı İsrail'in ateşkesi ihlâl ettiğini ve sınır bölgelerini bombaladığını duyurdu. Refah kentine saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusu ateşkesi bozmasının ardından 3 saat içinde öldürdüğü Filistinli sayısı 30'a yükseldi. Saldırının ardından Hamas ateşkesi bozan İsrail'e karşılık olarak İsrail'e roket fırlattı.

1 İSRAİL ASKERİ REHİN

İsrail ordusu bugün düzenlenen saldırılarda 1 İsrail askerinin Hamas tarafından rehin alındığı açıkladı. Ordu sözcüsü açıklamasında Refah kentinde tünellere düzenlenen saldırılar sırasında 1 askerin rehin alındığını belirtti.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail, 72 saatlik ateşkes kararının ardından Gazze'ye düzenlenen saldırı sonrası açıklamada bulundu. İsrailli yetkililer, ateşi başlatanın kendileri olmadığını, Hamas'ın saldırılarına karşılık verdiklerini ifade etti. Yapılan açıklamada İsrail'in saldırıyı başlatan taraf olmadığı ve Hamas'ın saldırılarına yanıt verildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Hamas'ın ateşkesin başladığı saatten sonra 6 kez İsrail'e roket fırlattığı ve ateşkesi ihlal ettiği belirtildi.

72 SAATLİK ATEŞKES 2 SAATTE BOZULDU

Hamas ve İsrail'in 72 saatlik ateşkesi kabul etmesi sonrası bugün saat 08.00'den itibaren bölgede ateşkes başlamıştı. BM ve ABD, dün akşam saatlerinde Hamas ve İsrail'in Gazze'ye insani yardım yapılması amacıyla 72 saatlik ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu. Açıklamada, tarafların cuma günü Kahire'de kalıcı ateşkesi görüşmek için temsilciler aracılığıyla bir araya geleceği belirtilmişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry, düzenledikleri ortak açıklamada yapılan ateşkesin masum insanlara yardım edilmesi noktasında son derece önemli olduğuna vurgu yapmıştı.

Taraflar ayrıca Filistin ve İsrail delegasyonlarının Kahire'de bir araya geleceğini ve Mısır'ın ateşkes konusunda taraflara elinden gelen yardımı yapacağını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.