Suriye'de şafak operasyonu: 24 ölü

Suriye'de şafak operasyonu: 24 ölü
Suriye'de tank destekli ordu birlikleri bu sabaha karşı muhaliflerin kalesi olarak gösterilen Hama kentine girdi. Operasyonun ardından kentteki hastanelere sivillere ait 24 ceset getirildiği bildirildi.Reuters'a konuşan bir doktor, Hama'daki 3 hastaneye t

Görgü tanıkların ifadelerine göre, hem kentte hem de çevresinde dakikada en az 3-4 tank atışı sesi duyuluyor. Kentin ana semtlerinde su ve elektriğin protestoculara karşı caydırıcılık amacıyla kesildiği bildirildi.

Bu sabah kente dört koldan giren tanklardan çevreye rastgele ateş açıldığı, askerlerin halkın kurduğu barikatları kaldırarak ilerlediği bildirilmişti. Bir başka görgü tanığı da “keskin nişancılar elektrik kurumu binalarının ve hapishanenin çatısına çıktı” dedi.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik protestoların merkezi konumundaki Hama'da son olarak geçtiğimiz cuma günü düzenlenen iktidar karşıtı gösterilere on binlerce kişi katılmıştı. Cuma namazının ardından gerçekleştirilen protesto gösterilerinde dev bir Suriye bayrağı taşıyan muhalifler Esad'ı istifaya çağırmıştı.

Hama, ülkenin yakın tarihinin en kanlı katliamının olduğu yer. Kentte 1982'deki ayaklanmada 30 bin kişi öldürülmüştü.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.