Türk Büyükelçiye soruşturma!

Türk Büyükelçiye soruşturma!
Mısır Büyükelçisi Botsalı için 'Müslüman Kardeşler için kuryelik yapıyor' iddiası! Mısır'da darbenin ardından tüm hükümet ve yargıdaki denetimi ele geçiren ordu, dün Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı hakkında da "kurye" iddiasıyla soruşt
10 Temmuz'da cunta tarafından atanan başsavcı Hişam Bereket, Müslüman Kardeşler'den ayrılan ve gençlerden oluşan "Şiddete karışmayan kardeşler" grubunun koordinatörü Ahmed Yahya'nın "Türk büyükelçi Müslüman Kardeşler liderlerinin paralarına kuryelik yapıyor" sözlerine dayanarak soruşturma başlattı.

El Vatan gazetesi, Botsalı'nın Müslüman Kardeşler lideri, Muhammed Badie, örgütün başkan yardımcısı Hayrat Şatır ve diğer üst düzey yöneticilerine ait paraları diplomatik çantasında yurt dışına çıkardığını öne sürdü. 

Kanlı cuma korkusu!

El Sisi'nin çağrısına uyan muhalefet bugün Tahrir Meydanı'na çıkıyor. Mursi yanlıları da Adeviye'de milyonluk gösteri başlattı.

Mısır, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz'da askeri darbe ile indirilmesinin ardından, en gergin cuma gününü yaşamaya hazırlanıyor. Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdul Fettah El Sisi'nin, "Onurlu tüm Mısırlılar terörle mücadelede sorumluluk üstlenebilmem için meydanlara insin" çağrısı üzerine Temerrüd hareketi ve diğer gruplar Tahrir Meydanı'nda toplanmaya başladı. Ancak 28 gündür Adeviye meydanında darbe karşıtı, gösteri yapan Mursi yanlıları El Sisi'nin çağrısını, 'iç savaş ilanı' olarak gördüklerini belirterek dünden itibaren milyonluk karşı mitingi başlattı.

Polis ve ordu alarmda!

Ordu El Sisi'nin çağrısının şiddete davet değil, şiddete karşı bir kampanya olduğunu açıkladı. Mursi'ye darbede ordunun safında olan Nur Partisi ve 6 Nisan hareketi, El Sisi'nin çağrısına uymayacaklarını açıkladı. 

Dün ABD de El Sisi'nin açıklamalarından 'çok endişeli' olduklarını dile getirdi. Mısır güvenlik güçleri bugün 38 derece sıcakta Tahrir ve Adeviye meydanlarındaki eylemler için alarmda. Hükümet binaları, polis karakolları ve müzelerde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.