17 bin lira kiraya yetmez!

17 bin lira kiraya yetmez!
Belirlenen asgari ücrete işçilerin tepkileri gecikmedi. Farklı sektörlerden işçiler zamların durdurulması gerektiğini, 17 bin liranın çoğu semtte kirayı dahi karşılamadığını söyledi

İşçiler, Türk-İş ve hükümete tepki gösterdi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş'in talebinin 18 bin lira olduğundan söz ederek, "Biz 18 bin lira olsun senede 2 kez belirlensin dedik. Maalesef asgari ücreti geçim ücreti olmuştur. Biz taleplerimizi ilettik elden gelen buymuş" dedi. TİSK Başkanı Burak Akkol ise işveren ve işçinin bir aile olduğunu daha birçok masada yan yana gelineceğini söyleyerek "Ailede çatışma olmaz" diye konuştu. Belirlenen asgari ücrete işçilerin tepkileri gecikmedi. Farklı sektörlerden işçiler zamların durdurulması gerektiğini, 17 bin liranın çoğu semtte kirayı dahi karşılamadığını, belirlenen asgari ücretin birkaç aya kalmadan eriyeceğini söyledi.

İşçileri anlamamışlar
Yan haklar ve ikramiyeleri çıktığında aldığı maaşın asgari ücrete kadar düştüğünü belirten market çalışanı, “Asgari ücrete yapılan zamla birlikte, her şeye zam geleceğini biliyoruz. Ekonomik koşullar ortada, kiralar ortada bu ücret geçim ücreti değildir. Öncelikle ekonomik koşulların düzeltilmesi lazım, enflasyon gerçeği var. Her gün her şeye zam geliyor, bunun kontrol altına alınması gerekir. Açıklanan rakam gösterdi ki masada olan işçileri hiç dinlememişler, anlamamışlar. İlk etapta rakamı gören insanlar sevinecek ama biz işçileri önümüzdeki günlerde daha zor günler bekliyor. Fatura yine çalışanlara kesilecek” dedi.

20 bin lira alıyorum ay sonu gelmiyor

Asgari ücretin biraz üstünde alan bir güvenlik görevlisi ise “Önemli olan tek başına asgari ücretin artması değil, alım gücünün yükselmesi gerekiyor. Hayat pahalığını göz önünde bulundurduğumuzda 17 bin lira ile geçinmek için yeterli değil. 20 bin lira civarında ücret alıyorum, ona rağmen ay sonunu getiremiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.