2017 rezervasyonlarından kötü haber

2017 rezervasyonlarından kötü haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, turizmde 2017 yılı erken rezervasyon rakamlarının beklentinin altında kaldığını belirtti.
Budak, yaptığı açıklamada, 2016 yılında büyük bir ekonomik çöküntü yaşayan turizm sektörü için hala hükümetin etkin bir adım atmadığını ifade etti. Budak, “Turizmde son iki yıl da ciddi kayıplar ortaya çıktı ama AKP Hükümeti hala ders almış görünmüyor. Krize odaklanan adımlar atılmıyor” dedi.


Sektörün çabalamasına rağmen bir yandan OHAL, bir yandan “başkanlık dayatması” altında girişimlerin sonuçsuz kaldığını kaydeden Budak, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin bozulan imajı ve terör olayları derken, turizmde 2017’yi de OHAL düzeni ve başkanlık dayatmaları vuracak gibi görünüyor. 2017 yılı erken rezervasyonlarıyla ilgili özellikle Avrupa ülkelerinden olumlu sinyaller gelmiyor. Geçen yıl en büyük kaybı yaşayan Antalya’da Ocak ayı rakamları da olumlu görünmüyor. Ocak ayının 25 günlük döneminde Antalya’ya gelen turist sayısında 2016’ya göre yüzde 9, 2015’e göre yüzde 22’lik kayıp var. Fiyatlardaki gerilemeye rağmen, erken rezervasyon rakamları 2016’yı aratıyor.

Sadece Rusya pazarı ile yüzde 80-90 doluluk oranına ulaşılamaz. Türkiye’nin yüzde 40’lara varan kayıplar yaşadığı Avrupa pazarını yeniden kazanması gereklidir. OHAL düzeni, gazetecilerin tutuklanması, AB ile ilişkiler, çocuk istismarcılarına af tartışmaları ciddi bir imaj sorunu yarattı. Dış politikada kullanılan dil de insanların tercihlerini etkiliyor. Tehdit ve şiddet dilinden bir an önce vazgeçilmeli. Türkiye içerde ve dışarda barış dilini hakim kılmalı.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.